Η Unreal Engine τσάμπα για όλους

Η δημοφιλέστερη και από πολλές απόψεις πληρέστερη “μηχανή” δημιουργίας παιχνιδιών (και 3D real-time γραφικών) διατίθεται πια με απολύτως μηδενικό κόστος!

Ody's thoughts

Όπως είπε και ο Tim στο video, αν δεν το κατάλαβες, μοναδική σου υποχρέωση, αν την κατεβάσεις και φτιάξεις κάτι με αυτήν, το οποίο θα πουλήσεις γνωρίζοντας επιτυχία, είναι μια… μίζερη “μίζα” 5% στην Epic Games “από τα καθαρά κέρδη σου”.

Έβγαλες $10.000; Θα τους χρωστάς $500 – και πάπαλα, αυτό ήταν όλο. “Όσο πετυχαίνεις εσύ, τόσο πετυχαίνουν και αυτοί”, όπως λέει και ο ίδιος. Και δεν έχει καθόλου μα καθόλου άδικο.

Θυμίζω πως η Unreal Engine “τρέχει” πια… παντού, σε υπολογιστές, PlayStation 4, Xbox One, smartphones και tablets, αν και η 4η εκδοχή της δεν υπάρχει “σε πλήρη μορφή” στα παλαιότερα PlayStation 3 και Xbox 360. Ούτε στις κονσόλες της Nintendo. Για προφανείς λόγους (σε όλους πλην των φανατικών Nintendo fanboys).

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.