Εκτοξεύτηκαν οι μετοχές της Nintendo. Περίεργο, έτσι;

Σε μια είδηση που μάλλον δεν εντυπωσιάζει κανέναν παρά μόνο με το ότι… δηλώνει το προφανές, οι μετοχές της Nintendo εκτοξεύτηκαν κατόπιν της ανακοίνωσης της πως μπαίνει στην μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη. Σώπα!

nintendo powerglove 003

Μέχρι σήμερα, η Nintendo ήταν ίσως η τελευταία εταιρεία στον χώρο της που παρέμενε εγκλωβισμένη στον χώρο της. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, Sony και Microsoft, οι άλλοι δύο μεγάλοι παίκτες στον χώρο του console gaming, δηλώνουν το παρόν και στον χώρο του mobile γενικότερα. Στα smartphones και tablets. Η Nintendo… απούσα. Μέχρι τώρα.

Μετά από την χθεσινή ανακοίνωση της πως αποφάσισε, επιτέλους, να δραστηριοποιηθεί και στον χώρο του mobile, δημιουργώντας τίτλους για smartphones (και tablets) με τους χαρακτήρες της, σε συνεργασία με την DeNA, η αξία των μετοχών της ανέβηκε μέχρι και 29%!

Επιτέλους, καλά μαντάτα για την ταλαιπωρημένη εταιρεία, στην οποία μας αρέσει να βαράμε λεκτικές σφαλιάρες εδώ και χρόνια – λόγω της διαφωνίας μας με τους χαρακτήρες της, την αξία των τίτλων της, την χρησιμότητα του hardware της, την δικαιολογία για την ύπαρξη της στο χώρο του gaming στον 21 αιώνα, κ.λπ. κ.λπ.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.