Σοβαρεύει το tablet gaming

Περισσότεροι ΑΑΑ τίτλοι, όπως το Crysis 3. που απολαύσαμε στο PC, οδεύουν προς τη μικρή οθόνη

nvidia shield tablet

Όσο αυξάνεται η υπολογιστική ισχύς των tablets, τόσο περισσότερο διευκολύνεται η μεταφορά δημοφιλών PC games προς τα εκεί. Καταλυτική είναι, όπως φαίνεται, η κυκλοφορία του chipset NVIDIA Tegra X1, του οποίου η κορυφαία αρχιτεκτονική γραφικών, του επιτρέπει όχι μόνο να πραγματοποιεί game streaming υψηλής ποιότητας, αλλά και να εκτελεί εγγενώς παιχνίδια με υψηλή ποιότητα απεικόνισης, τα οποία δεν μπορούσαν να τρέξουν παρά μόνο σε PCs, πριν από λίγο καιρό.

Έτσι, ακόμη και το Crysis 3 φαίνεται ότι θα δούμε σε έκδοση για Android στο προσεχές διάστημα. Ναι, σωστά άκουσες, το Crysis 3! Και θέλεις ακόμη περισσότερα; Borderlands: The Pre-Sequel, Doom 3: BFG Edition, Resident Evil 5 και Metal Gear Rising: Revengeance, είναι ελάχιστοι από τους νέους τίτλους παιχνιδιών που θα μεταφερθούν στη mobile πλατφόρμα του Android.

note

Υπενθυμίζω ότι το Tegra X1 ενσωματώνεται στην πρόσφατα ανακοινωθείσα κονσόλα Nvidia Shield (η οποία δεν πρέπει να συγχέεται με την παλιότερη handheld κονσόλα). Η νέα Shield Console, η οποία θα κυκλοφορήσει με προτεινόμενη τιμή τα 200 δολλάρια, είναι ένα αρκετά περίεργο κατασκεύασμα, καθότι δεν μπορεί να συναγωνιστεί τις νέες κονσόλες Xbox One και PS4, αλλά, απ΄ότι φαίνεται, έχει εφάμμιλη ποιότητα γραφικών με PS3 και Xbox 360, αλλά παρέχει πιο μοντέρνες ευκολίες, όπως αναπαραγωγή βίντεο 4K και διαθέτει καλύτερη υποδομή hardware για game streaming, καθώς ενσωματώνει hardware αποκωδικοποίηση Η264 και H265

Εκείνο που απομένει τώρα, είναι να δούμε το διάδοχο του σημερινού Nvidia Shield Tablet, το οποίο κι αυτό είναι πολύ ισχυρό, χάρη στο Tegra K1, αλλά με το, ακόμη ισχυρότερο, Tegra X1, στην “καρδιά” του, θα φέρει όλα τα παραπάνω πλεονεκτήματα στο μικρό και φορητό form factor του tablet.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.