Ο Kojima γνέφει αντίο στην Konami

Ο δημιουργός του Metal Gear αποχωρεί μετά από 29 ένδοξα χρόνια παρουσίας στο γκεϊμάδικο… εμ… γίγνεσθαι
Όχι ότι έχασε η Βενετιά βελόνι, ή ότι όλος ο κόσμος θα βυθιστεί σε πένθος. Εμβληματικές μορφές όπως εκείνη του Hideo Kojima, που συνόδευσαν την επιτυχία δημοφιλών σειρών βιντεοπαιχνιδιών, είναι λογικό κάποτε να αποχωρούν και να αφήνουν τη θέση τους σε νεώτερους, να συνεχίσουν το έργο τους. Άλλωστε η Konami είχε, εμμέσως προαναγγείλει τη λύση της συνεργασίας της με τον Kojima, καθώς είχε εξαγγείλει περικοπές, ακόμη και σε στελεχιακό επίπεδο, ενώ κάποιοι σχολαστικοί και ιδιαίτερα προσεκτικοί είχαν επισημάνει ότι το όνομα του Hideo Kojima είχε αφαιρεθεί από τα ονόματα των παραγωγών στα websites των διάφορων τίτλων της.

Ο Kojima θα συνεχίσει να εργάζεται πάνω στην ολοκλήρωση του Phantom Pain, ενώ δεν υπάρχει κάποιο νεώτερο σχετικά με την τύχη του Silent Hills, του παιχνιδιού τρόμου που θα είναι προϊόν συνεργασίας του Kojima και του γνωστού μας (από το Pacific Rim) σκηνοθέτη Guillermo del Toro.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.