Η EA βάζει λουκέτο στη Maxis

Κλείνει το software house πίσω από το SimCity, τους Sims και το Spore
Η Electronic Arts καταργεί την Maxis Emeryville, επί της ουσίας δίνει τη χαριστική βολή στην εταιρεία, την οποία είχε εξαγοράσει το 1997. Πλέον, το μόνο που απομένει είναι το brand name της Maxis και η ανάπτυξη των παιχνιδιών θα εξακολουθήσει σε άλλα studios της EA στις πόλεις Salt Lake City, στις ΗΠΑ, Μελβούρνη στην Αυστραλία και Ελσίνκι της Φινλανδίας. Και είναι λυπηρό που η κοιτίδα της Maxis στην πόλη Emeryville της Καλιφόρνιας έσβησε, αλλά όπως φαίνεται… “business is business”.

Το θέμα είναι ότι μάλλον πρέπει να πούμε bye-bye στο SimCity, ειδικά μετά από τα προβλήματα που είχε το SimCity 4. Γιατί ας μην ξεχνάμε ότι το παιχνίδι δεν είχε μόνο δικτυακά προβλήματα, έχει και άλλα ζητήματα στο gameplay, που έχουν, όπως φαίνεται, προκαλέσει την αποξένωση μιας μεγάλης μερίδας των φανατικών του οπαδών.

Εκείνο που δεν πρόκειται σίγουρα να σταματήσει είναι η ανάπτυξη και συνέχεια του The Sims. Τα κέρδη φαίνεται να είναι πολύ μεγάλα, καθώς το Sims 4 έχει να βγάλει ακόμη μυριάδες add-ons και expansions κι έχει πολύ δρόμο μπροστά του για να φτάσει τον προκάτοχό του – ας μην ξεχνάμε ότι για το Sims 3 έχουν βγει τα άπειρα add-ons και expansions, αμφιβάλλω αν κάποιο άλλο game πλησιάζει, έστω και κατ’ ελάχιστον τον τεράστιο αριθμό τους.

Το θέμα είναι ότι σίγουρα θα μείνει κόσμος στο δρόμο, η EA λέει τάχα μου ότι φροντίσει να απορροφηθούν άτομα στα άλλα της studios, αλλά κάποιοι θα μείνουν εκτός. Άλλωστε δεν είναι πάντα εφικτό να ξεριζωθείς και στα καλά του καθουμένου να σου ζητήσουν να πας να δουλέψεις σε άλλη χώρα και μάλιστα σε άλλη ήπειρο!

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.