Επιτέλους κατέληξαν στην τελική μορφή του Steam Controller

Αφού μας έπρηξαν επί 2 χρόνια σχεδόν, ιδού το τελικό αποτέλεσμα…

Steam Controller

Η Valve έχει μια χαρακτηριστική συνήθεια να δημιουργεί ντόρο και αδικαιολόγητο “hype” γύρω από τα καμώματά της, κάτι που αποδεικνύεται με πανηγυρικό τρόπο από το περιβόητο Steam Controller. Το “επαναστατικό” gamepad της Valve, μετά από αλλεπάληλα σχέδια και παραλλαγές, τελικά αποκρυσταλλώθηκε στο πρωτότυπο που έδειξαν, την περασμένη εβδομάδα, στα πλαίσια της έκθεσης GDC 2015. Και τελικά τί είναι, επί της ουσίας το περίφημο Steam Controller; Δεν είναι τίποτε άλλο από ένα συνηθισμένο gamepad, χωρίς το δεύτερο αναλογικό stick, στη θέση του οποίου υπάρχει ένα κυκλικό thumbpad αφής. Αυτό είναι όλο. That’s it. Όλα τα άλλα περί εργονομίας, καινοτομικού σχεδιασμού και κουραφέξαλα, μην τα ακούς. Εκτός κι αν θέλεις να ψαρώσεις… οικειοθελώς.

Το φοβερό και τρομερό gamepad θα εμφανιστεί στις αγορές το Νοέμβριο, πωλούμενο μαζί με τα – επίσης – περιβόητα Steam Machines, ή ξεχωριστά. Προτεινόμενη τιμή καθορίστηκε στα 50 δολλάρια, οπότε περιμένετε 55-60 ευρώ στη χώρα μας, δεδομένου του γνωστού εγχώριου καπέλου, αν και κάτι μας λέει ότι μέχρι τότε μπορεί να υπολογίζουμε και σε δραχμές (ελέω Βαρουφάκη…).

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.