To smartwatch του Βαρουφάκη δεν φτιάχτηκε ακόμη…

…αλλά είναι στα σκαριά από Intel, Google και TAG Heuer

Ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας μας, κύριος Βαρουφάκης, δεν είναι σαν όλους τους άλλους κοινούς θνητούς: έχει διαφορετικό ενδυματολογικό κώδικα, διαφορετικό τρόπο προσέγγισης των πραγμάτων, διαφορετικό τρόπο συμπεριφοράς και συζήτησης. Ακόμη και οι κανόνες της Γραμματικής πρέπει να αλλάξουν για την περίπτωσή του, αφού Γιιάννηδες υπάρχουν εκατομμύρια, Γιάνης όμως, μόνο ένας…

Αναπόδραστα, το smartwatch του Yanis Varoufakis, αποκλείεται να είναι κάτι κοινό, κάτι συνηθισμένο. Ακόμη και το υπερπολυτελές Apple Watch Edition είναι… très banale για την περίπτωση του glamorous Yanis. Ίσως, στην προσπάθειά τους να καλύψουν τέτοια κενά, δηλαδή εξαιρετικά απαιτητικών ατόμων με επικών διαστάσεων γούστο και πρωταγωνιστές του διεθνούς jet-set, σχηματίστηκε μια συμμαχία μεταξύ της Intel, της Google και της γνωστής ελβετικής εταιρείας TAG Heuer, η οποία έχει ως στόχο της να δημιουργήσει πολυτελή smartwatches – ή αλλιώς “χρονογράφους”, όπως θέλουν, χαρακτηριστικά, να τα ονομάζουν, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το αντίπαλο δέος της Apple, η οποία ξαφνικά έχει αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον για την αγορά των ρολογιών.

Ας δούμε πρώτα το επίσημο ανακοινωθέν τους και σχολιάζουμε μετά:

Quote:

tag-heuer

Αθήνα 19 Μαρτίου, 2015 – TAG Heuer, Google και Intel ανακοίνωσαν μια συνεργασία για το λανσάρισμα ενός Ελβετικού smartwatch, βασισμένο σε τεχνολογία Intel και Android Wear. Η συγκεκριμένη προσπάθεια εγκαινιάζει μια νέα εποχή συνεργασίας μεταξύ των Ελβετών ορολογοποιών και της Silicon Valley, συνδυάζοντας την εμπειρία κάθε εταιρείας στην κατασκευή πολυτελών ρολογιών, το software και το hardware, αντιστοίχως.

Η συνεργασία ανακοινώθηκε επισήμως στην έκθεση Baselworld, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, την Πέμπτη, 19 Μαρτίου, στο περίπτερο της TAG Heuer. Ο Jean-Claude Biver, President – Watch Division LVMH Group και CEO – TAG Heuer, David Singleton, Director of Engineering – Android Wear, και ο Michael Bell, Corporate Vice President και General Manager – Intel New Devices Group, έκαναν διαδοχικές δηλώσεις επί σκηνής.

Από κοινού, οι τρεις εταιρείες θα δημιουργήσουν ένα προϊόν που θα διακρίνεται για την πολυτέλειά του, αλλά και την απρόσκοπτη σύνδεση με την καθημερινότητα του κατόχου του – μια κορύφωση της καινοτομίας, της δημιουργικότητας και του design, από τη Silicon Valley στην Καλιφόρνια και την Watch Valley στο La Chaux-de-Fonds της Ελβετίας.

«Η Ελβετική ωρολογοποιία και η SiliconValley είναι ένας γάμος μεταξύ της τεχνολογικής καινοτομίας και της αξιοπιστίας του ωρολογοποιού. Η συνεργασία μας εκτείνεται σε ένα ευρύ πλαίσιο συμπράξεων, επωφελών και για τα δύο μέρη, ενώ οι προοπτικές και για τις τρεις εταιρείες μας είναι τεράστιες,» δήλωσε ο Jean-Claude Biver.

Ο Guy Sémon, General Manager – TAG Heuer προσέθεσε: «Η ποιότητα των Ελβετικών ρολογιών είναι παγκοσμίως ξακουστή και όταν βρίσκει σύμμαχο της στη δημιουργική τεχνολογία και την παγκόσμια ισχύ δύο εταιρειών όπως της Intel και της Google, με τη χρήση της πλατφόρμας Android Wear και βασιζόμενης στην τεχνολογία Intel, μπορούμε να δούμε το ξεκίνημα μιας τεχνολογικής επανάστασης στη βιομηχανία μας, της οποίας είμαι υπερήφανος να αποτελώ έναν από τους πρωτοπόρους, εκ μέρους της TAG Heuer.»

Ο David Singleton σημείωσε: «Με το συγκερασμό της ομορφιάς με την τεχνολογία, το Ελβετικό ρολόγι έχει εμπνεύσει γενιές καλλιτεχνών και μηχανικών, συμπεριλαμβανομένων και εμάς, στη Google. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα δουλέψουμε μαζί με την TAG Heuer και την Intel, για να προσφέρουμε ένα καινούριο μίγμα συναισθήματος και καινοτομίας στην αγορά πολυτελείας. Μαζί, αξιοποιώντας της πλατφόρμα Android Wear, μπορούμε να οραματιστούμε ένα καλύτερο, όμορφο, εξυπνότερο ρολόι.»

«Εργαζόμαστε πάνω στη δημιουργία τεχνολογικών εμπειριών, με μεγαλύτερο παρονομαστή πρακτικότητας και αξίας στο κοινό, και η Intel είναι πεπεισμένη ότι μια συλλογική προσέγγιση θα αποτελέσει την έμπνευση για μια νέα καινοτομία στην τεχνολογία wearable. Η συνεργασία με την TAG Heuer και τη Google μας φέρνει εγγύτερα στην πραγματοποίηση αυτού του οράματος για την τεχνολογία wearable, μέσω ενός ξεχωριστού smartwatch, που αναβαθμίζει την κατηγορία στην οποία ανήκει,» υπογράμμισε ο Michael Bell.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Απλούστατα ότι θα έχουμε, ανάμεσα στις επιλογές μας, και πολυτελή “έξυπνα” ρολόγια με hardware της Intel, που θα τρέχουν Android Wear, αλλά θα είναι κατασκευασμένα με τα υψηλά στάνταρ του ελβετού ωρολογοποιού TAG Heuer. Πίσω από αυτή τη συμμαχία υπάρχει και ένα ενδιαφέρον παρασκήνιο, στο οποίο εμπλέκεται η Apple, με τη συνήθη της τακτική να εξαγοράζει εταιρείες ή στελέχη επιχειρήσεων που θεωρεί ανταγωνιστικές σε αγορές στις οποίες θέλει να επεκταθεί.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η Apple, προτού φτάσει σήμερα στο σημείο να ανακοινώσει επισήμως την κυκλοφορία της γκάμας των Apple Watch, έχει φτοντίσει να κάνει τέτοιες ενέργειες, όπως να στρατολογήσει τον Patrick Pruniaux, πρώην αντιπρόεδρο πωλήσεων της TAG Heuer, κάτι που πρέπει να εκνεύρισε αρκετά τους Ελβετούς. Είναι ενφδιαφέρον πάντως να αναφέρουμε επίσης ότι πριν από ένα χρόνο, ο ίδιος ο πρόεδρος της TAG Heuer μιλούσε επιτιμητικά, αναφερόμενος στα smartwatches και τα θεωρούσε φτηνές απομιμήσεις και άσχημα πλαστικά μπιχλιμπίδια. Προφανώς η Apple μπήκε κάπου εδώ σφήνα με τη δική της lifestyle αντιπρόταση, η οποία χτύπησε ακριβώς το target group των Ελβετών, ανθρώπους δηλαδή με οικονομική επιφάνεια, αλλά και έφεση στην υψηλή τεχνολογία, οι οποίοι θα ήθελαν να δοκιμάσουν κάτι καινούριο, όχι απλώς μια συσκευή που “θα λέει την ώρα”.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.