Ξεκίνησε η πώληση του συστήματος επαυξημένης πραγματικότητας της Sony

Το όχι-και-τόσο-μοδάτο σύστημα Augmented Reality της Sony, που δημιούργησε ως απάντηση στο Google Glass πριν αυτό μας… εγκταταλείψει, άρχισε να “πουλάει” σε δέκα χώρες.

sony_smarteyeglass_001

Η Sony κατάφερε να κάνει την έκπληξη, και μάλιστα… άθελα της, καταλήγοντας να είναι η πρώτη που διαθέτει στην αγορά ένα σύστημα επαυξημένης πραγματικότητας!

Μπορεί η Google να ήταν η πρώτη που ξανάφερε στο προσκήνιο αυτές τις συσκευές, και έδειξε πως θα ήταν εφικτό να διατεθεί μία από αυτές σε σχετικά προσιτό κόστος, με το δικό της Google Glass, μα τελικά να που ήρθαν έτσι οι καταστάσεις ώστε η Sony να είναι η πρώτη με ένα σχετικό σύστημα στην αγορά: η Google ακύρωσε τη διάθεση του δικού της, θεωρώντας πως δεν ήταν τόσο καλό όσο θα ήθελε και επιστρέφοντας στην φάση σχεδίασης της συσκευής της σχεδόν απο το μηδέν.

Αντίθετα, η Sony μάλλον θεώρησε “έστω ικανοποιητικό” το δικό της SmartEyeglass, όπως ονομάζεται η δική της συσκευή, και έτσι ξεκίνησε την επίσημη διάθεσή του σε 10 χώρες.

Αν, λοιπόν, βρίσκεσαι σε Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ολλανδία, Ισπανία, Σουηδία, Βρετανία η Αμερική, μπορείς να αγοράσεις το SmartEyeglass της Sony για περίπου $840. Θυμίζω πως το Glass “έπαιζε” στα $1500.

Οι πωλήσεις είναι “ανοιχτές για όλους” μόνο σε Αμερική, Γερμανία, Βρετανία και Ιαπωνία, ενώ για να το αγοράσεις στις άλλες χώρες θα πρέπει να χαρακτηρίζεσαι ως “business customer”.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.