Και με πληροφορίες απο ανεξάρτητες εφαρμογές το Google Now

Σύντομα ο έξυπνος βοηθός της Google, το Google Now, θα αποκτήσει υποστήριξη συνεργασίας με εφαρμογές που δεν έφτιαξε η… μαμά Google.

google_now_009
Η Google ετοιμάζει ένα API για αυτό το σκοπό, μέσω του οποίου θα επιτρέπει την επικοινωνία εφαρμογών που δεν έχουν κατασκευαστεί από την ίδια με τον “έξυπνο βοηθό” της, Google Now.

Η εφαρμογή συνεργαζόταν μέχρι σήμερα και με λύσεις άλλων κατασκευαστών, αλλά ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα (καλά, οκ, ίσως ένα… πολλαπλάσιο αυτού – κοντά στους 40, λέει το The Next Web), και επιλεγμένοι από την ίδια την Google.

Στο μέλλον, το να παρέχει ένα ανοικτό API στους κατασκευαστές άλλων εφαρμογών, σημαίνει πως οποιοσδήποτε θα μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στις λειτουργίες της και να την εκμεταλλευτεί, να συνεργαστεί μαζί της, να την χρησιμοποιήσει ως μία επιπλέον “πρόσοψη” για την δική του εφαρμογή.

Με άλλα λόγια, ναι, το Google Now θα μπορεί π.χ. να διαβάζει απο την IMDB τη λίστα αγαπημένων σου ταινιών και να σε ενημερώνει όποτε πλησιάζει η προβολή κάποιας από αυτές σε έναν κοντινό σου κινηματογράφο, ή ακόμη και σε συνεργασία με άλλες εφαρμογές να σου κλείνει και το εισιτήριο αυτόματα!

Ody's thoughts

Θεωρητικά μιλάω, δεν έχει δοθεί το συγκεκριμένο παράδειγμα, αλλά δεν είναι καθόλου μα καθόλου ανέφικτο από προγραμματιστικής άποψης.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.