Κουτσοί, στραβοί, όλοι στο Λευκό Οίκο

Γιατί η Carly θέλει να γίνει Πλανητάρχισσα;
Αν δεν γνωρίζεις την Carly Fiorina, να σε πληροφορήσω ότι πρόκειται για την πρώην CEO της HP, κατά την περίοδο 1999-2005. Γιατί πρέπει να μας απασχολεί η φίλτατη Carly; Η δυναμική business woman έχει βάλει στο στόχαστρό της τον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ, ανακοινώνοντας την πρόθεσή της να κατεβεί ως υποψήφια στο κόμμα των Ρεπουμπλικανών.

Όπως μπορείς να δεις, αγαπητέ σύντροφε, στο παρακάτω κλιπάκι, ερωτηθείσα η κα Fiorina, because να κατεβεί υποψήφια προεδρίνα, δήλωσε ότι το κάνει πρωτίστως για τη μέση τάξη και τις μεσαίες επιχειρήσεις, τις οικογενειακές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν ισοπεδωθεί από τους “κακούς” Δημοκρατικούς. Για να επαναφέρει τη δικαιοσύνη στον τόπο. Να σταματήσει την ασυδοσία των μεγάλων εταιρειών και των μεγάλων τραπεζών.

Κάπου εδώ τα ματάκια μας γυρνάνε τ’ανάποδα, μας πιάνει μια σκοτοδίνη και αναφωνούμε με αγανάκτηση:

Quote:

Που πας μωρή παρδάλω;;;

Για κοίτα ποιος μιλάει και ποιος κατακρίνει τις μεγάλες εταιρείες, εκείνη που με το ζόρι και παρά τις σφοδρές αντιδράσεις, συνένωσε HP και Compaq σε μια τεράστια εταιρεία, η οποία συνέχισε το θεάρεστο έργο της εξαγοράς και καταβρόχθισης μικρότερων εταιρειών στο σχήμα της. Ακόμη χειρότερα, μιλάει ένας άνθρωπος που έβγαλε στο δρόμο περίπου 30.000 εργαζομένους, μεταφέροντας θέσεις εργασίας σε χώρες εκτός ΗΠΑ, εκμεταλλευόμενη το μικρότερο εργατικό τους κόστος.

Μιλά για την καταπιεσμένη μέση τάξη η κυρία που εξανάγκαζε σε εθελούσια έξοδο και “εθελοντικέςμειώσεις μισθών τους υπαλλήλους της, τους ανακοίνωνε μάλιστα απολύσεις, αλλά τους έβαζε κιόλας να εκπαιδεύουν τους αντικαταστάτες τους, με ρήτρα μη καταβολής αποζημιώσεων, αν δεν συμμορφώνονταν.

Επίσης έχει το θράσος και μιλά για τη μεσαία τάξη η κυρία, που έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις χειρότερες CEO τεχνολογικών εταιρειών όλων των εποχών, και η οποία φρόντισε να πάρει ως αποζημίωση 20 εκατομμύρια δολλάρια (άλλες πηγές ανεβάζουν αυτό το νούμερο στα $42 εκατομμύρια). Φαντάσου δηλαδή να θεωρούνταν από τις καλύτερες CEO “evah”. Πόσα μύρια θα έπαιρνε τότε;;

Σχετικά πρόσφατα, η αγαπητή (…) Carly απέτυχε να εκλεγεί Γερουσιαστής στην πολιτεία της Καλιφόρνιας και παρόλα αυτά δεν το βάζει κάτω και τώρα θέλει να ανεβεί επίπεδο και να γίνει Πρόεδρος. Σε όλο αυτό το μεσοδιάστημα έχει περάσει από ένα τσουβάλι διοικητικά συμβούλια εταιρειών, έτσι για να έχουμε κάτι να κάνουμε μεταξύ των ταξιδιών μας, των διακοπών μας στις Άλπεις, των παρτίδων σκουός, γκολφ και τέννις που παίζουμε με άλλα στελέχη του διεθνούς jet-set.

house-of-cards-paliopetougi

Η πρόταση του unregistered προς την κα Fiorina είναι να μας κάνει τη χάρη, να κάνει καμιά αλλαγή κομμωτικής φύσεως ή κανένα μποτοξάκι, γιατί τα έχει τα χρονάκια της και να αφήσει κατά μέρος τις πολιτικές φιλοδοξίες. Από την άλλη βέβαια, θα μου πεις, τι σημασία έχει ποιος θα βγει Πρόεδρος στο Αμέρικα, αφού ούτως ή άλλως είναι μαριονέτα και εκτελεστικό όργανο άλλων συμφερόντων. Συμφωνώ, μόνο που, για σκέψου, εδώ κόντεψε να πατήσει τα πλακάκια του Λευκού Οίκου η χαζοβιόλα Sarah Palin. Οπότε…

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.