Το καινούριο MacBook είναι χρυσό, ακριβό και χλιδάτο

Φιγούρα vs πρακτικότητας: σημειώσατε 1

Απ’ ότι αντιλαμβάνομαι, το MacBook Air μας τελείωσε και τη θέση του παίρνει το νέο MacBook, που παρουσίασε χτες ο Τιιμάκος. Πρόκειται για έναν υπολογιστή που απευθύνεται στο ευρύ κοινό, με ιδιαίτερο στόχο στους σπουδαστές, μεταξύ των οποίων τα MacBooks είναι ιδιαίτερα δημοφιλή. Επειδή φυσικά το unregistered δεν είναι ειδησεογραφικό πρακτορείο, αλλά το βήμα για τη μετάδοση των προσωπικών μας απόψεων, πρέπει να ομολογήσω ότι το καινούριο αστραφτερό MacBook, εκτός από πανάκριβο, είναι και απαράδεκτα ανεπαρκές.

Τι κι αν είναι πολύ λεπτό και όμορφο, τι κι αν διαθέτει οθόνη “Retina” ανάλυσης 2304 x 1440. Τι κι αν δεν έχει καθόλου ανεμιστηράκι, καθώς αξιοποιεί τον τελευταίας τεχνολογίας επεξεργαστή Intel Core M. Η ουσία είναι ότι, πρώτον, κοστίζει πολύ ακριβά και για την ακρίβεια $1.299 και δεύτερον, όλες και όλες οι θύρες που διαθέτει είναι μια έξοδος/είσοδος ήχου και μια θύρα USB 3.1 type C.

Η, μία και μοναδική, νέας τεχνολογίας, θύρα USB 3.1, αναλαμβάνει όλους τους πιθανούς ρόλους σύνδεσης: από το φορτιστή και τις εξωτερικές συσκευές δεδομένων, μέχρι και εξωτερικά monitors. Φυσικά αυτό σημαίνει ότι κατά 99% θα χρειαστεί να προμηθευτείς διάφορους προσαρμογείς, για να κάνεις τη δουλειά σου. Για παράδειγμα, για να συνδέσεις στη νέα θύρα ένα περιφερειακό USB 2.0 ή 3.0, θα πρέπει να αγοράσεις το νέο ανταπτοράκι της Apple που κοστίζει 19 ντάλαρς. Αν θέλεις να συνδέσεις ταυτόχρονα εξωτερική οθόνη HDMI, περιφερειακά USB και να φορτίζεις το notebook, θα πρέπει να αγοράσεις το USB-C Digital AV Multiport Adapter, το οποίο κοστίζει μόνο 79 ντάλαρς.

Αν έχεις επενδύσεις σε περιφερειακά Thunderbolt και κανένα πανάκριβο Apple Cinema Display, την έκατσες τη βάρκα. Το μόνο παρήγορο είναι ότι η θύρα USB 3.1 Type C είναι κάτι που έχει παρουσιαστεί ήδη και δεν είναι άλλη μια “καινοτομία Apple”, κάτι που σημαίνει ότι θα μας σώσουν και πάλι οι ταϊβανοί φίλοι μας από Amazon και DXtreme.

Φυσικά εκείνο που ενδιαφέρει την Apple είναι περισσόερο πως θα κάνει το MacBook πιο φινετσάτο και ασορτί με τα iPhone, αφού πλέον και τα δύο προϊόντα βγαίνουν στα ίδια χρωματάκια και, επιτέλους, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, θα μπορείς να έχεις χρυσό laptop, smartphone, tablet και smartwatch, σιμουλτένιουσλι!

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.