Τέλος και για το… όνομα του Internet Explorer

Εντελώς νέο όνομα που δεν θα θυμίζει στο παραμικρό τον Internet Explorer θα έχει ο νέος browser που θα συνοδεύει τα Windows 10.

internet_explorer

Η Microsoft φαίνεται πως έχει αποφασίσει να κόψει ολοκληρωτικά τους δεσμούς με τον Internet Explorer και να εξαφανίσει από προσώπου γης οτιδήποτε τον θυμίζει.

Μετά από χρόνια προσπάθειας να αποδείξει, μέσα από τις τελευταίες εκδόσεις του, πως οι… μαύρες μέρες του Internet Explorer 6 είχαν περάσει ανεπιστρεπτί, η Microsoft μάλλον… κουράστηκε. ΟΚ, προσπάθησε, το πάλεψε, πάλι και πάλι, κατέληξε να δουλεύει η ίδια τον παλαιότερο browser της για όλα τα προβλήματα του, μα… χρήστες, δεν.

Έτσι, νέες πληροφορίες λένε πως η εταιρεία ήδη δοκιμάζει νέα, εναλλακτικά ονόματα για τον καινούργιο browser της, που τώρα, κατά την ανάπτυξή του, διατηρεί το κωδικό όνομα project Spartan και, κακά τα ψέματα, όσο και αν προσπαθεί να μας πείσει πως είναι μία ολοκληρωτικά άσχετη εφαρμογή, στην ουσία μοιράζεται μεγάλο κομμάτι κώδικα με τον… πάλιουρα αδερφό του (ναι, τον Internet Explorer). Θα τον έλεγες και Internet Explorer Remixed και Lite.

Το ωραίο είναι πως, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις της Microsoft, φαίνεται πως όσον αφορά στους χρήστες του Chrome της Google, απο τα πιθανά ονόματα, προτιμούν όσα έχουν μέσα και το δικό της ονοματάκι. Όπως λέμε “Microsoft Browser A” ή “Microsoft Turbo Navigator Ultra Hyper”. Αρκεί “να λέει Microsoft” και, αυτομάτως, ανεβαίνει στην εκτίμηση τους!

Ody's thoughts

Δεν θα λέγεται Internet Explorer, δεν θα έχει ως τελικό όνομα το Spartan… Αρχίζουμε τα στοιχήματα για πιθανά ονόματα του;

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.