Η Google επενδύει στον open source “έξυπνο βοηθό”, Sirius

Πριν λίγο καιρό είχαμε μιλήσει για μία open source εναλλακτική στην Siri της Apple, την Cortana της Microsoft και το Google Now της… εμ… Google. Τώρα, η τελευταία επενδύει σε αυτήν την, θεωρητικά, ανταγωνιστική λύση.

Siri Wallpaper

Μπορεί η ίδια η Google να έχει τον δικό της έξυπνο βοηθό, το Google Now, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν ενδιαφέρεται για έξυπνες νέες τεχνολογίες και πως δεν επενδύει σε αυτές όταν θεωρεί πως έχουν προοπτική (και πως… μπορεί να την βοηθήσουν μακροπρόθεσμα).

Έτσι, ενώ το Sirius είναι, θεωρητικά, μια ανταγωνιστική πρόταση στο Google now, αφού (θα) μπορεί να κάνει τα ίδια με εκείνο, τώρα μαθαίνουμε πως η Google αποφάσισε να επενδύσει σε αυτό.

Το πιο θετικό από όλα τα χαρακτηριστικά του Sirius σε σχέση με τον ανταγωνισμό είναι ακριβώς η open source φύση του, που σημαίνει πως οποιοσδήποτε μπορεί να δει πως είναι φτιαγμένο, να το επεκτείνει και τροποποιήσει.

Έτσι, ακόμα και αν το Sirius είναι μια ανταγωνιστική πρόταση στο Google Now, η ίδια η Google δεν έχει και πολλά να χάσει υποστηρίζοντας το, αφού ακόμα και αν μακροπρόθεσμα αποδειχθεί καλύτερο από την δική της πρόταση, θα μπορεί απλά να… “δανειστεί” ιδέες και τεχνικές από αυτό.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.