Θαυμάσια φιλμάκια με την Unreal Engine

Ή αλλιώς “πωπω, μπορώ κι εγώ να φτιάχνω τέτοια πράματα τζάμπα;;;”

Όχι ρε φίλε, χαλάρωσε. Μην είσαι μπετόβλακας. Αν είσαι μάγκας και ξέρεις καλή C++, πως να χειρίζεσαι source code και όχι μόνο πως να κατεβάζεις πακετάκια από το Github, μπορεί να κάνεις ένα ξεκίνημα. Από κει και πέρα όμως…

Για να φτιάξεις αυτά τα μικρά αριστουργήματα που βλέπεις εδώ από την ίδια την Epic Games, δημιουργό της Unreal Engine, θα πρέπει να έχεις, μεταξύ των -πολλών- άλλων, δημιουργικό team. Σχεδιαστές, γραφίστες, animators, ανθρώπους των οποίων το μάτι να κόβει από φιλμογραφία. Κι αυτό είναι κάτι που διαφεύγει της προσοχής πολλών. Γι αυτό έχουμε φλουμώσει στα platformers, τα 2D scrollers και τις σούπες FPS, με assets ξεπατικωμένα από το Google. Όσο για το πρώτο βιντεάκι, που είναι ένα showreel με αποσπάσματα από παιχνίδια που εκμεταλλεύονται την Unreal Engine, πρόσεξε για το ποια studios αναφέρονται, και μετά πήγαινε και ψάξε κάποια, έτσι ενδεικτικά, για να δεις πόσα άτομα απασχολούν.

Όσο για τα φιλμάκια της Epic, ναι είναι ωραία. Πολύ ωραία! Καλό οφθαλμόλουτρο!

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.