14 παίκτες του Ingress της Google συνελήφθησαν στην Αίγυπτο

Η συγκέντρωση 14 ατόμων στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου όπου θα συνέβαινε ένα “Anomaly event” στο παιχνίδι Ingress της Niantic Labs – που ανήκει στην Google – παρερμηνεύτηκε ως… διαδήλωση.

ingress_004

Το Ingress είναι ένα “alternate world παιχνίδι”, που, δηλαδή, παίζεται “στον πραγματικό κόσμο” όπου, και-καλά, συμβαίνουν πράγματα “που δεν τα βλέπουν όλοι”. Οι παίκτες παιχνιδιών αυτού του τύπου λαμβάνουν πληροφορίες με κάποιον τρόπο, μέσω του υπολογιστή τους, των smartphones ή tablet τους, e-mails, τηλεφωνημάτων, whatever, που “προσθέτουν δεδομένα” στον πραγματικό κόσμο πλάθοντας μία φανταστική περιπέτεια.

note

”Την βλέπεις εκείνη την καφετέρια; Ε, δεν είναι καφετέρια, είναι το αρχηγείο της αντίπαλης οργάνωσης, και θα πρέπει να του τοποθετήσεις αυτή την βόμβα που βλέπεις στην οθόνη του κινητού σου για να μπορέσεις να το ανατινάξεις και να κυριαρχήσεις σε αυτή την περιοχή του πλανήτη”… και τέτοια. Ουσιαστικά, δράση παραπλήσια ενός “κανονικού” παιχνιδιού που όμως εξελίσσεται στον πραγματικό κόσμο και… στην φαντασία των παικτών του.

ingress_003

Σε ένα τέτοιο πρόσφατο “συμβάν” του Ingress, ενός παιχνιδιού του είδους από την Niantic Labs, που ανήκει στην Google, συγκεντρώθηκαν 14 άτομα στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, από δύο αντίπαλες ομάδες του παιχνιδιού.

Θεωρητικά, θα “μονομαχούσαν” (εικονικά) στην περιοχή για να δουν ποια από τις δύο ομάδες θα κυριαρχούσε. Πάντα φιλικά.

Πρακτικά, κατέληξαν… στην ψειρού, αφού οι εκεί αρχές δεν είχαν ενημερωθεί για το συμβάν και παρεξήγησαν την συγκέντρωση τους ως… διαμαρτυρία!

Στην πραγματικότητα, οι αρχές δεν ήταν και τόσο σκληρές μαζί τους, και από ότι λέγεται, η παρεξήγηση επιλύθηκε γρήγορα.

Όπως και να έχει, η Niantic Labs ακύρωσε το event στο Google+ αναφέροντας ως λόγω “ανησυχίες για θέματα ασφαλείας” (“safety concerns”), ενώ έχουν ήδη αρχίζει να “παίζουν” στο Twitter τα hashtags #JailedForIngress και #SupportingIngressEgypt.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.