Συγκλονιστικό: Google, Microsoft και Amazon “λαδώνουν” το Adblock Plus!

Σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά των Financial Times, το σημαντικότερο addon αντιμετώπισης διαφημίσεων στους Chrome – Firefox “τα παίρνει” για να μην φιλτράρει κάποιες διαφημίσεις. Σώπα!

adblock_plus_001Πρόκειται για μία συγκλονιστική αποκάλυψη, και, φυσικά, από πλευράς μας, πρόκειται για μια συγκλονιστική… ειρωνεία! Έτσι, “μυστικές πηγές” των Financial Times τους ενημέρωσαν για κάτι που ποτέ δεν είχε κρύψει ο δημιουργός του addon – για να μην πούμε πως… το είχε διαφημίσει και από πάνω, πως, δηλαδή, “αν κάποιος είναι διατεθειμένος να τον πληρώσει, μπορεί να μην φιλτράρει τις δικές του διαφημίσεις”.

Συγκλονισμένη (not) η κοινότητα του Internet διαβάζει πως η Eyeo, δημιουργός του Adblock Plus, διαθέτει μια whitelist (που, κατά τα άλλα, ποτέ δεν προσπάθησε να κρύψει), όπου καταχωρεί τις “λιγότερο ενοχλητικές” διαφημίσεις, των οποίων και επιτρέπει την προβολή.

Ody's thoughts

Ερώτηση κρίσεως προς όλα τα… συγκλονισμένα τζιμάνια: έχετε δει πραγματικά ενοχλητικές διαφημίσεις από αυτές τις τρεις εταιρείες, την Google, τη Microsoft ή την Amazon;

Και οι τρεις, ως πρωταγωνιστές στο χώρο της τεχνολογίας, σέβονται τους πελάτες τους, και (σχεδόν) ποτέ δεν του έχουν παρουσιάσει τον αντίστοιχο “καλλίγραμμών κοπελιών από την Ρωσία σε παράθυρα pop-up” ή “μοναδικών ευκαιριών για συνεργασία με τον ξάδερφό του απόλυτου ηγέτη του Τζιμπουτί”.

Ήταν άλλη μια ενδιαφέρουσα “είδηση” που “παίζει παντού” και αποφασίσαμε να σας μεταφέρουμε για να μην μένετε εκτός των τελευταίων θεωριών συνωμοσίας. Με τις υγείες σας!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.