”Ναι” από τον Harrison Ford στο sequel του Blade Runner

Ο πρωταγωνιστής της κλασικής ταινίας επιστημονικής φαντασίας θα δηλώσει το παρόν και στο sequel της.

blade runner 000

Ο Harrison Ford είπε, λοιπόν, και επίσημα το OK για την συμμετοχή του στο νέο Blade Runner. Σε ένα sequel που… εξ’ αρχής θεωρείται σχεδόν δεδομένο πως θα παραμείνει στη σκιά της κλασσικής ταινίας που, θυμίζουμε, θεωρείται από την δραματική πλειοψηφία του κόσμου ως η καλύτερη ταινία επιστημονικής φαντασίας όλων των εποχών.

Ίσως για αυτό ο Ridley Scott να απέφυγε να συμμετάσχει στο sequel “ενεργά”, από την καρέκλα του σκηνοθέτη, περιοριζόμενος στο να πετάξει ιδέες για το σενάριο και (πιθανότατα) να συμμετάσχει στην παραγωγή.

blade runner 003

Στην καρέκλα του σκηνοθέτη αυτή τη φορά λέγεται πως θα βρεθεί ο σκηνοθέτης του πολύ καλού (μα θεματικά άσχετου) Prisoners, Denis Villeneuve. Την παραγωγή θα κάνει κυρίως η Alcon Entertainment, που πήρε τα δικαιώματα για το… franchise το 2011.

Και λέμε “το franchise” διότι στα αρχικά σχέδια της ήταν όχι μόνο μία νέα ταινία, αλλά περισσότερες από μία, καθώς και πιθανότατα μία τηλεοπτική σειρά.

Με άλλα λόγια, “αν αυτό τα πάει καλά”, μάλλον θα… πήξουμε και στα (προσέξτε: πληθυντικός, “στα”) Blade Runner(s).

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.