Νέο trailer για το φαίνεται-απαράδεκτο Insurgent

Θεωρητικά, δεν θα έπρεπε να αναρτούμε βλακείες εδώ, δια να διατηρούμε την γνωστή μας υψηλή ποιότητα βάσει της κλασσικής συνταγής της γιαγιάς. Πρακτικά… ευκαιρία για θάψιμο!

Ody's thoughts

Και όπως και στο προηγούμενο trailer που είχαμε δει για αυτό το σίγουρα-θα-είναι-εκπληκτικό sequel στο πρώτο Divergent, που είμαι εξίσου σίγουρος πως ήταν και εκείνο απίστευτη ταινιούμπα – αν και δεν το είδα, δεν θέλω, μην με αναγκάζετε, δαγκώνω – έτσι και εδώ μπορούμε να θαυμάσουμε ένα δεν-έχω-δει-χαρά-στα-σκέλια-μου έφηβο κορίτσι να προσπαθεί να σώσει τον κόσμο σχεδόν αποκλειστικά διότι, ναι, θέλει και αυτή να-δει-χαρά-στα-σκέλια-της.

Βοηθά το ότι ο συμπρωταγωνιστής ταιριάζει στο πρότυπο που το Χόλιγουντ προσδιορίζει ως “παιδαράς”.

Φυσικά, το θέμα και το σενάριο της ταινίας έχει να κάνει και πάλι, όπως και σε όλες τις “Young-Adult” περιπέτειες επιστημονικής φαντασίας που μας εκτοξεύουν πεινασμένοι για δεύτερη Porsche Χολιγουντο-παραγωγοί κατά ριπάς, με την διαφορετικότητα της πρωταγωνίστριας (και, κατά συνέπεια, του ομοίως δεν-έχω-δει-χαρά-στα-σκέλια-μου θηλυκού-εφηβικού κοινού που αισιοδοξούν πως θα σπεύσει να τη δει).

Με τη διαφορετικότητα της σε σχέση με όοοολους τους άλλους.

Να δεις, πως το είχαν πει οι Monty Python;

Brian: “Δεν με χρειάζεστε να σας λέω τι να κάνετε! Είστε όλοι αυτόνομοι, διαφορετιοί!”

Όλοι (με μια φωνή): “ΝΑΙ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΌΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ.

Ένας μόνος του: “Εγώ δεν είμαι”.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.
 • e4rthw0rm

  Εννοείται πως καλά κάνεις και μας ενημερώνεις για την εξέλιξη των, ομολογουμένως, οσκαρικών αυτών ταινιών, οι οποίες υποθέτω οτι θα αποτελέσουν τριλογία μιας και αυτή είναι η νές μόδα που επιτάσσει το Χόλυγουντ. Δεν μπορώ να παραβλέψω όμως οτι ενώ κοντεύει του Άη Βαλεντίνου, δεν έχεις κάνει καμία αναφορά στoυς Πενήντα Ίσκιους του Γκρι. Και το ατόπημα είναι ακόμα μεγαλύτερο, αν συνυπολογίσουμε οτι σήμερα βγαίνει η ταινία στις ελληνικές αίθουσες, άσχετα με την εκκλησιαστική γιορτή (;) του Σαββάτου. Κρίμα, πραγματικά κρίμα. Ποτέ δεν περίμενα οτι θα έφτανε η μέρα που το unregistered θα απογοήτευε τους απανταχού σινεφίλ…

 • galacticusX

  Και συμπληρώνω, στις πολύ εύστοχες παρατηρήσεις σου, ότι όχι μόνο ο κος Ducklord αποσιωπά την πρεμιέρα της τιτανομεγιστοτεράστιας πρεμιέρας των Πενήντα Γυαλιών Ηλίου του Γκρι, αλλά αποκρύπτει το γεγονός ότι αύριο, στην εκπομπή του βλακοζεύγαρου Λιάγκα θα μιλήσει η παρεπιδημούσα σεξολόγος για τις επιπτώσεις του βιβλίου slash ταινίας, στη σεξουαλική ζωή των Ελλήνων.

 • e4rthw0rm

  Και όλα αυτά εν μέσω δίνης διαπραγματεύσεων για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής ένωσης. Αλλά απ’ ότι φαίνεται, κάποιοι δεν εκτιμούν αυτά που τους προσφέρει τούτη η χώρα. Πως να είμαστε δυνατοί και ενωμένοι σαν μια γροθιά όταν κανείς δεν επενδύει στον πολιτισμό; Πως θα ζητήσουμε από τους νέους να διορθώσουν τα δικά μας λάθη όταν τους δίνουμε τόσο ελλιπή καθοδήγηση; Αλλά βέβαια, μερικοί θεωρούν εαυτούς υπεράνω, και δεν μπαίνουν καν στον κόπο να προσπαθήσουν. Ίσως οι φιλοσοφικές ταινίες σαν το Divergent (Insurgent ή όπως στο διάολο λέγεται) και το 50 Shades of Grey, να μην είναι για τις μάζες. Ίσως μόνο λίγοι και καλοί μπορούμε να μπούμε στη θέση των συνεντευξιαζόμενων που καλούνται στην ενημερωτική εκπομπή του Γιώργου και της Φαίης. Κάποια στιγμή θα κοιτάξουμε πίσω, θα δούμε ξεχασμένα στο ράφι και σκονισμένα αυτά τα διαμάντια του παγκόσμιου κινηματογράφου, και θα παραμείνουμε βουβοί στις ερωτήσεις των παιδιών μας περί ισότητας και δικαιοσύνης. Αλίμονο…

  http://i.imgur.com/GahVv.gif

  (Εντάξει, με το gif-άκι το γ@%#$α τελείως…)