Το πρώτο λειτουργικό εμβόλιο κατά του HIV;

Ερευνητές στο Scripps Research Institute δημιούργησαν μία μέθοδο που, από ό,τι φαίνεται μέχρι σήμερα, μπορεί να εμποδίσει την μόλυνση από HIV.

hiv_001

Οι μαϊμούδες που δέχτηκαν το εμβόλιο που δημιούργησαν ερευνητές στο Scripps Research Institute, δεν μολύνθηκαν από HIV ακόμη και όταν εκτέθηκαν σε μέχρι και 16 φορές μεγαλύτερη ποσότητα του ιού από αυτή που χρειαζόταν για να μολυνθούν μαϊμούδες που δεν είχαν δεχτεί το εμβόλιο. Και για διάστημα μεγαλύτερο των 40 εβδομάδων από τη λήψη του εμβολίου.

Το… γιατροσόφι των ερευνητών ξεκινά με έναν εμβολιασμό με έναν άκακο ιό. Αυτός παροτρύνει το σώμα να δημιουργήσει μία πρωτείνη δικής τους κατασκευής, που μπορεί να εμποδίζει τον ιό HIV από το να “γαντζώνεται” σε κύτταρα του οργανισμού.

Σύμφωνα με τους ίδιους, τα αποτελέσματα κατά τις δοκιμές σε μαϊμούδες ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετικά. Έχουν δε ξεκινήσει ήδη περισσότερες δοκιμές σε ζώα, με επόμενο στόχο την προσπάθεια αντιμετώπισης του ιού σε μαϊμούδες που έχουν ήδη μολυνθεί από αυτόν.

Φυσικά, μιλάμε για μαϊμούδες και ακόμη δεν είναι γνωστό κατά πόσο τα αποτελέσματα θα είναι τα ίδια στον ανθρώπινο οργανισμό. Πάντως, ένας εκ των ερευνητών αισιοδοξεί πως οι δοκιμές σε ανθρώπους ίσως ξεκινήσουν μέσα στον επόμενο έτος.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.