Μπαταρίες για… το σπίτι ετοιμάζει η Tesla Motors

Η γνωστή κυρίως στην Αμερική Tesla Motors, του Elon Musk (που στέλνει και πυραυλάκια στο διάστημα μέσω της άλλης εταιρείας του, Space X), ετοιμάζει μεγάλες μπαταρίες λιθίου για χρήση σε σπίτια και γραφεία.

battery

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Elon Musk, η σχεδίαση της μπαταρίας έχει ολοκληρωθεί και η παραγωγή της αναμένεται να ξεκινήσει σε περίπου έξι μήνες.

Και, ναι, μιλάμε για… μπαταρίες για το σπίτι και το γραφείο. Που μάλλον φαίνονται ως μια χαζή ιδέα στους περισσότερους. Στους περισσότερους που, για παράδειγμα, δεν έχουν UPS. Ή που δεν τους έχει καεί ποτέ εξοπλισμός από σκαμπανεβάσματα της Δ.Ε.Η. ώστε να τους έχει γίνει το πάθημα – μάθημα.

Οι συγκεκριμένες μπαταρίες θα βασίζονται σε τεχνολογία που ήδη χρησιμοποιεί η Tesla Motors στα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα της, αν και προφανώς σε διαφορετική μορφή.

Σύμφωνα με τον κ. Musk, και όπως αναφέρει το Forbes, το πρόβλημα τους τώρα είναι στην… “ντιζαϊνιά” της μπαταρίας: πώς να κατασκευάσουν ένα καλαίσθητο “κατιτίς”, που να μπορείς να προσθέσεις σε κάποιο σημείο του σπιτιού σου χωρίς να… ντρέπεσαι για αυτό. Τα υπόλοιπα δεν χρειάζονται σκέψη. Ούτε το “αν θα είναι χρήσιμο” (είναι, είπαμε, αντίο UPS), ούτε για το “αν υπάρχει ζήτηση” (είναι, δεν φαντάζεστε πόσοι… χρησιμοποιούν UPS).

Και πέρα από αυτό που αναφέραμε στην τελευταία μας… παρένθεση (το πόσοι χρησιμοποιούν UPS), μια τέτοια μπαταρία θα επιτρέπει και, για παράδειγμα, αν έχεις δυο σπίτια, να… μην έχεις καν ρεύμα στο ένα: να την φορτίζεις στο πρώτο σπίτι σου και, παίρνοντας την μαζί σου στο δεύτερο, να έχεις και εκεί μια κάποια άλφα αυτονομία.

Ή, ακόμα καλύτερα, και έτσι έχουμε καταντήσει, αν σου έχουν κόψει το ρεύμα, να… δανείζεσαι λίγο από κανένα φίλο, κανένα γνωστό, μπας και ψήσεις κανένα Λουμίδη Παπαγάλο στην ιδιωτικότητα της δικής σου, προσωπικής κουζίνας, δίχως να ντρέπεσαι για το χάλι που σε κατάντησαν.

Είδες που έχουν δίκιο στην Tesla όταν λένε πως “ναι, υπάρχει ζήτηση“;

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.