Ο ρομποτικός σκύλος της Boston Dynamics…

…και η ανθρώπινη βλακεία, όπως εκδηλώνεται μέσα από το Internet
Λέγεται Spot και είναι το τελευταίο και τελειότερο δείγμα ρομποτικού τετράποδου της αμερικάνικης εταιρείας Boston Dynamics. Στο συγκεκριμένο απόσπασμα video, βλέπετε πολύ καθαρά πόσο προηγμένο είναι το συγκεκριμένο ρομπότ στην αρμονία της κίνησης, της ταχύτητας και της ισορροπίας. Φυσικά, αν πάτε στο YouTube και ρίξετε μια ματιά στα σχόλια, θα ξαναδείτε την έκφραση της ανθρώπινης βλακείας, όπως εκφράζεται από τα χαζά στερεότυπα με τα οποία συνηθίζουμε να ανιλαμβανόμαστε τον κόσμο γύρω μας.

Με σχόλια του τύπου “αχ, γιατί το κλωτσάνε το κακόμοιρο το σκυλάκι”, μέχρι “φτιάχνουν έναν δολοφόνο”, τα οποία μάλιστα δεν τα αναφέρουν ως αστείο, αλλά σοβαρά, είναι να αναρωτιέσαι, αν είναι τελικά καλύτερο να φτιάξουν μια ώρα αρχύτερα ρομπότ με νοημοσύνη, τα οποία θα μας εξολοθρεύσουν από προσώπου Γης και θα απαλλάξουν το δύσμοιρο πλανήτη από την ηλίθια ράτσα μας.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.