Η Sony εγκαταλείπει συσκευές εικόνας – ήχου και smartphones

Σχεδόν ένα χρόνο αφού ξεφορτώθηκε τα VAIO PCs, η Sony ετοιμάζεται να ξεπουλήσει και τα “κομμάτια” της που ασχολούνται με εικόνα και ήχο. Ναι, όπως λέμε τηλεοράσεις και walkman.

SONY DSC

Για όσους έζησαν την επανάσταση που έφερε το walkman στο χώρο της μουσικής, όντας η πρώτη συσκευή που καθιστούσε φορητή την μουσική γνωρίζοντας τεράστια αποδοχή, αλλά και όσους δεν αλλάζουν τον πολύ καλό (μα… “τσιμπημένο”) συνδυασμό τεχνολογίας, δυνατοτήτων και ποιότητας των τηλεοράσεων της Sony, μάλλον είναι πιο δυσάρεστη η είδηση πως η κάποτε κυρίαρχη εταιρεία στον χώρο των ηλεκτρονικών συσκευών τώρα ανακοινώνει πως θα τις εγκαταλείψει.

Info

Σημειώνουμε πως τις τηλεοράσεις ως “τηλεοράσεις Sony” τις είχε ήδη εγκαταλείψει, αφού είχε ήδη ξεπουλήσει το “τμήμα τηλεοράσεων” της πριν ένα χρόνο. Το “οπτικό” της υπόθεσης στην είδηση αφορά περισσότερο φωτογραφικές μηχανές, βιντεοκάμερες κ.λπ.

sony_walkman_001Σύμφωνα με τον CEO της Sony Kaz Hirai, κατά πάσα πιθανότητα η εταιρεία θα ξεφορτωθεί, στο πολύ κοντινό μέλλον, τα υπο-τμήματα της που δηλώνουν ειδίκευση σε εικόνα και ήχο, ενώ μάλλον μαζί τους θα “φύγουν” και τα smartphones.

Κάποια “κομμάτια” τους, και τα πιο επιτυχημένα προϊόντα της, μάλλον θα συνεχίσουν να “ζουν” μέσα από το νέο, ανεξάρτητο παρακλαδι της που ασχολείται και με εικόνα, και με ήχο (“AV”- δυο-σε-ένα). Οι επιμέρους εξειδικευμένες ομάδες της, όμως… bye-bye.

Έτσι, πρακτικά η Sony του μέλλοντος, ως Sony, θα αποτείται από τρια βασικά τμήματα:

  • Sony Pictures Entertainment: η εταιρία που ασχολείται με κινηματογραφικές παραγωγές – βλέπε Spider-Man.
  • PlayStation: Το παρακλάδι της που ασχολείται με την εξεύρεση ναυαγίων στον Ειρηνικό. Δηλαδή, εσύ τι ξέρεις για αυτό;
  • Την πώληση οπτικών αισθητήρων στην Apple – και άλλους κατασκευαστές smartphones, tablets, καμερών και οτιδήποτε άλλου “χρειάζεται οπτικούς αισθητήρες”.

Με άλλα λόγια, αντίο παλιά, καλή Sony. “Παλιά, καλή Sony” όπως “η Sony στην οποία καταλήγαμε όταν ψάχναμε μια πραγματικά καλή πρόταση σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών συσκευών”.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.