Η Amazon σχεδιάζει φορτηγά διανομών με εκτυπωτές 3D

Το προϊόν που παραγγέλνεις, θα φτιάχνεται επί τόπου και θα σου παραδίδεται με το ίδιο μέσο!

Μαθαίνουμε ότι η Amazon κατέθεσε για κατοχύρωση, μια ευρεσιτεχνία, η οποία περιγράφει ένα ειδικά διαμορφωμένο φορτηγό διανομής προϊόντων, το οποίο όμως περιέχει τρισδιάστατο εκτυπωτή και μηχανoυργική συσκευή CNC, τα οποία θα φτιάχνουν επί τόπου οτιδήποτε παραγγέλνει ο πελάτης. Το σκεπτικό είναι ότι η εταιρεία μπορεί να γλυτώσει χρόνο, αλλά και αποθηκευτικό χώρο, αν μπορεί, στο ίδιο φορτηγό με το οποίο παραδίδει τα εμπορεύματά της, να μπορεί και να τα κατασκευάζει – τουλάχιστον όσα είναι δυνατό να κατασκευαστούν σε ένα δεδομένο επίπεδο μεγέθους και πολυπλοκότητας.

Amazon

Το φορτηγό θα εκτελεί το δρομολόγιό του και θα δέχεται τις παραγγελίες των πελατών που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Θα κατεβάζει τα σχέδια των προϊόντων που έχουν παραγγελθεί, θα τα τυπώνει και θα τα παραδίδει, χωρίς να μεσολαβεί στάδιο αποθήκευσης και ενδιάμεσης αποστολής. Φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί να δούμε σύντομα τέτοια φορτηγά να σουλατσάρουν στους δρόμους, αλλά το γεγονός ότι η Amazon θεωρεί αυτό το σενάριο τεχνικά εφικτό και οικονομικά συμφέρον, το βάζει σε μια ρεαλιστική τροχιά πραγματοποίησης, μέσα στα επόμενα χρόνια.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.