Οι θεοί των Βίκινγκς επιστρέφουν στην Ισλανδία!

Για πρώτη φορά μετά την εποχή των Βίκινγκς, η Ισλανδία θα κτίσει έναν νέο ναό αφιερωμένο στους αρχαίους νορβηγικούς θεούς, Thor, Odin και Frigg!

CA.0713.thor.

Κάτι η επιτυχία των… ταινιών της Marvel, κάτι τα παιχνίδια που δανείζονται στοιχεία από την νορβηγική μυθολογία, κάτι η συνειδητοποίηση των Ισλανδών πως ο Χριστιανισμός… δεν έχει τόση πλάκα όση οι μουσάτοι μονόφθαλμοι μουσκουλάδες παππούληδές καβάλα σε άλογα με οκτώ πόδια, και τσουπ, να η νέα σου παγανιστική εκκλησία!

Έτσι λοιπόν, σύντομα στην Ισλανδία θα κτιστεί ενας νέος ναός αφιερωμένος στους αρχαίους νορβηγικούς θεούς, Thor, Odin και Frigg, στοχεύοντας να παράσχει ένα σημείο συνάντησης στους νεοπαγανιστές της χώρας – μία ομάδα που όλο και επεκτείνεται μα που, ταυτόχρονα, φαίνεται πλήρως συνειδητοποιημένη.

vikings_004

Όπως δήλωσε ο αρχιερέας του Ásatrúarfélagið (πώς;!), Hilmar Örn Hilmarsson…

Quote:

Δεν πιστεύω πως πιστεύει πραγματικά κανείς σε έναν μονόφθαλμο άντρα που τριγυρίζει καβάλα σε ένα άλογο με οκτώ πόδια.

(…)

βλέπουμε τις ιστορίες σαν ποιητικές μεταφορές και μία υλοποίηση των δυνάμεων της φύσης και της ανθρώπινης ψυχολογίας.

vikings_003

Και εκεί που στην αρχή έχεις ακούσει την είδηση και την θεωρείς αστεία, βλέπεις αυτή την δήλωση του και συνειδητοποιείς πως μάλλον οι συγκεκριμένοι παγανιστές “τα έχουν 400” σε σχέση με κάποιους άλλους θρησκομανείς, άλλων θρησκειών και ιδεολογιών, που εξακολουθούν να ακολουθούν κατά γράμμα τις προσταγές που έγραψαν στα βιβλία τους αγράμματοι γιδοβοσκοί πριν από περισσότερα από 2000 χρόνια, ψάχνοντας να κόψουν λαιμούς αλλοθρήσκων και να λιθοβολήσουν γυναίκες και ομοφυλόφιλους.

Ody's thoughts

Θωρ, ζεις, εσύ μας οδηγείς!

…αν και εγώ είμαι ολίγον-τι pastafarian :-)

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.