Οι γιατροί συμβουλεύουν: πίνε καφέ, κάνει καλό!

Μετά από δεκαετίες παρουσίασης του ως μία κακή ή και βλαβερή συνήθεια, ο καφές… δικαιώνεται – και μαζί, εμείς, οι φανατικοί οπαδοί του.

coffee_003

Η νέα επίσημη άποψη των γιατρών στην Αμερική, όσον αφορά στον καφέ, είναι πως όχι μόνο δεν έχει σημαντικές αρνητικές συνέπειες στον ανθρώπινο οργανισμό αλλά, το αντίθετο, πως είναι και καλό να καταναλώνουμε τουλάχιστον από τρία μέχρι πέντε φλιτζάνια την ημέρα (400 mg).

Η κατανάλωση καφέ, λένε (τώρα, μετά απο… χρόνια “θαψίματος” του), οδηγεί σε μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων και διαβήτη δεύτερου τύπου.

coffee_002

Μάλιστα, τα τρία με πέντε φλιτζάνια την ημέρα χαρακτηρίζονται ως μία μέτρια ποσότητα, και όχι μόνο εκτιμάται πως δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά ίσως και να είναι και καλύτερο να την υπερβαίνει κάνεις κάθε μέρα.

Ody's thoughts

Προφανώς αυτό το γνωρίζαμε κυρίως οι πιο “παλιοί” και φανατικοι των υπολογιστών, που… ξημεροβραδιαζόμασταν επάνω από πράσινες οθόνες CRT προ εικοσαετίας, “λειτουργώντας” με τον καφέ ως… καύσιμο.

Να δείτε που σε πέντε με δέκα χρονάκια από τώρα θα συνειδητοποιήσουν και πόσο μα πόσο καλό κάνει να κάθεσαι ακίνητος μπροστά από μία οθόνη για δέκα – δεκαπέντε ωρίτσες κάθε μέρα, καταναλώνοντας μόνο junk food και “ό,τι βρίσκεται ως εκεί που φτάνει το χέρι σου”.

Θα δικαιωθούμε, αδέλφια!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.