Κάρτα MicroSD για… μουσικόφιλους από τη Sony

Όπως και τόσοι άλλοι, έτσι και η Sony αποφάσισε να εκμεταλλευτεί τα κορόιδ… εμ… “τους μουσικόφιλους” με μια κάρτα μνήμης κατασκευασμένη ειδικά για… “ποιοτικό ήχο”!

Sony_MicroSD_For_Premium_Sound

Σύμφωνα με την περιγραφή της ίδιας της Sony για το προϊόν, το οποίο σημειώνουμε στοιχίζει περίπου τα πενταπλάσια από μία αντίστοιχη απλή κάρτα ($160 σε σχέση με $30 – $40), η “MicroSD for Premium Sound” είναι έτσι κατασκευασμένη ώστε να παράγει λιγότερο ηλεκτρικό θόρυβο κατά την ανάγνωση δεδομένων.

Προφανώς αν αυτά τα “δεδομένα” είναι αρχεία ήχου, η παραγωγή λιγότερου “θορύβου” έχει ως αποτέλεσμα πιο καθαρό τελικό ήχο. Σωστά;

ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΡΕ;

Προφανώς το “προφανώς” που ανέφερα λίγο παραπάνω είναι ειρωνικό, αφού προφανώς (μη-ειρωνικό αυτή τη φορά) δεν υπάρχει η παραμικρή επιστημονική εξήγηση που να δικαιολογεί την ύπαρξη ενός τέτοιου προϊόντος.

Πρόκειται, απλά, για μία απάτη, κάτι που δεν ισχύει, μία μούφα που ζητά από τα κορόιδα που δεν ξέρουν πως λειτουργούν οι υπολογιστές και τα δεδομένα να πληρώσουν για την άγνοια τους.

Και καλά να πάθουν!

Μάλιστα, ακόμα και η ίδια η Sony δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της, με εκπρόσωπο της να δηλώνει στην Wall Street Journal..:

Quote:

Δεν είμαστε σίγουροι για την πιθανή ζήτηση του προϊόντος, αλλά θεωρήσαμε πως κάποιοι ανάμεσα στον κόσμο που είναι αφοσιωμένοι στην υψηλή ποιότητα ήχου θα το ήθελαν.

Με άλλα λόγια, “δεν ισχυριζόμαστε ότι δουλεύει, δεν ξέρουμε αν θα ήθελε να το αγοράσει κανείς, αλλά είμαστε σίγουροι πως κάποιες περιπτωσάρες είναι τόσο περιπτωσάρες που όντως θα τα έσκαγαν για να αγοράσουν κάτι τέτοιο, οπότε γιατί να μην είμαστε εμείς αυτοί που θα τους το δώσουν και να αφήσουμε να τους τα φάνε άλλοι;“.

Ody's thoughts

Η όλη φάση μου θύμισε και έναν μουσικόφιλο, φίλο από τα παλιά, που επέμενε πως δεν πρέπει να “ZIPάρεις” τα MP3s, διότι είναι ήδη συμπιεσμένα και έτσι πέφτει περισσότερο η ποιότητά τους. Ολική άγνοια για το τι είναι η απωλεστική και η μη-απωλεστική συμπίεση!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.