Ακαδημαϊκό τρολάρισμα με φόντο το Assassin’s Creed

Μας δουλεύετε ρε παλικάρια;

Μια μονογραφία μιας ομάδας φοιτητών Φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Leicester, που δημοσιεύθηκε πριν από 3 χρόνια, ασχολείται με τη ρεαλιστικότητα του μοντέλου Φυσικής στα παιχνίδια Assassin’s Creed. Συγκεκριμένα οι φερέλπιδες σπουδαστές εξετάζουν αν είναι πραγματικά ρεαλιστικό να πέφτει κανείς από ύψος δεκάδων μέτρων και να βγαίνει αλώβητος μέσα από ένα σωρό από άχυρα. Η κοινή λογική φυσικά έχει ήδη έτοιμη την απάντηση, αλλά τα παιδιά ήθελαν να εξετάσουν το ζήτημα από επιστημονικής σκοπιάς, έτσι για να μην υπάρχουν σκοτεινά σημεία και το έργο τους να μείνει στην Ιστορία, κτήμα των επόμενων γενεών.

Τη δισέλιδη (…) μονογραφία, μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ, αν και δε βλέπω το λόγο να ασχοληθεί κανείς σοβαρά. Αν θέλετε πάντως να τσουρουφλίσετε κι άλλο τα εγκεφαλικά σας κύτταρα, μπορείτε να δείτε και αυτήν εδώ την εμπνευσμένη μελέτη που ασχολείται με το πόσο ρεαλιστική είναι η απεικόνιση των πλανητών στο Super Mario Galaxy και αν είναι εφικτό με τόσο μικρό μέγεθος να υπάρχουν συνθήκες βαρύτητας, όπως απεικονίζονται στο παιχνίδι. Μήπως πρέπει να τους πει κάποιος να σταματήσουν να καβλαντίζονται και να συγγράψουν καμιά μελέτη της προκοπής;

Info

Πάντως, το συγκεκριμένο στοιχείο του “Άλματος Πίστης” του Assassin’s Creed είναι εμπνευσμένο από τους θρύλους γύρω από την τυφλή υπακοή που έδειχναν στον αρχηγό του Τάγματός τους, οι πραγματικοί Ασασίνοι των Μεσαιωνικών χρόνων. Λέγεται ότι ο ιδρυτής του Τάγματος, Χασάν Σαμπάχ, προκειμένου να αποδείξει πόσο αφοσιωμένοι ήταν οι άνδρες του, τους διέτασσε να πέσουν από τους πύργους του οχυρού του στο Αλαμούτ, του σημερινού Ιράν, ενώπιον των επισκεπτών του. Αυτό το θρυλούμενο αφήγημα έγινε ίσως και αφορμή για ένα σκετσάκι από τους Monty Python.

 

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.