Εγκαταλείφθηκε το trademark για το The Last Guardian

Τι να σημαίνει αυτό για το πολυαναμενόμενο τρίτο μέλος της άτυπης τριλογίας που ξεκίνησε με το Ico και συνέχισε με το Shadow of the Colossus;

The Last Guardian - Wallpaper 004

Μάλλον δεν είναι και το καλύτερο μαντάτο πως το trademark για το The Last Guardian, την άτυπη συνέχεια των πολυαγαπημένων Ico και Shadow of the Colossus, αφέθηκε να λήξει δίχως… δεύτερη σκέψη.

Θυμίζουμε πως ο τίτλος βρίσκεται υπό ανάπτυξη εδώ και περίπου μία δεκαετία και αναμενόταν αρχικά για το PlayStation 3. Όσο καιρό το PlayStation 3 ήταν “σύγχρονο”, το The Last Guardian “πήγαινε για τον επόμενο χρόνο”, πάλι, και πάλι. Και πάλι.

Αναβολή στην αναβολή, φτάσαμε και στο PlayStation 4, πριν από την κυκλοφορία του οποίου εκτιμόταν πως το The Last Guardian θα ήταν “τίτλος εκκίνησης”, όπως λέμε “launch title”. Και τότε, όμως… εξαφανιζόλ: ούτε φωνή, ούτε ακρόαση.

The Last Guardian - Wallpaper 003

Κάποια στιγμή μετά την κυκλοφορία του PlayStation 4, και κατόπιν αρκετών ερωτήσεων από τους οπαδούς των δυο προηγούμενων τίτλων που περίμεναν – και, οι πιο αισιόδοξοι, εξακολουθούν να περιμένουν – πότε θα έπιαναν στα χέρια τους το The Last Guardian, η Sony έσπευσε να ξεκαθαρισει πως, όχι, ο τίτλος δεν είχε ακυρωθεί και την ανάπτυξή του συνέχιζε – αν και είχε περάσει από αρκετά σκαμπανεβάσματα. Και τώρα…

Και τώρα το trademark του έληξε, που σημαίνει “δεν ανήκει στην Sony”, που με τη σειρά του σημαίνει πως, αν θέλει, κάποιος μάγκας μπορεί να το τσιμπήσει, να το καταχωρήσει ως δικό του και να αναπτύξει εκείνος τον τίτλο που οραματίζεται με το ίδιο όνομα.

The_Last_Guardian.jpg.jpg

Ναι, μάλλον θα έχει ντράβαλα με τη Sony όποιος επιχειρήσει να κάνει κάτι τέτοιο, αφού από εκείνη “είχε ξεκινήσει η υπόθεση”, μα αν κυκλοφορήσει ένα The Last Guardian που δεν έχει την παραμικρή σχέση με τον τίτλο που ετοίμαζε η Sony για το PlayStation 4, μάλλον… δεν θα μπορεί “να του κάνει και πολλά”.

Είναι πιθανότατο πως πρόκειται απλά για μια απροσεξία από πλευράς Sony, πως “της διέφυγε το ότι έληγε το trademark” και απλά δεν πρόλαβε να το ανανεώσει, αλλά, από την άλλη, ακόμα και αυτό μάλλον δείχνει… πόση σημασία δίνει η εταιρία στον συγκεκριμένο τίτλο (hint: μηδενική).

Μήπως ήρθε η ώρα να το πάρουμε απόφαση και να εγκαταλείψουμε πάσα ελπίδα πως θα το δούμε κάποια στιγμή στο μέλλον;

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.