Το ψυχεδελικό και βίαιο We Happy Few

Θυμίζει έντονα την ατμόσφαιρα του Bioshock
Το We Happy Few τοποθετεί το σκηνικό του σε μια φουρουριστική, αλλά και ρετρό πόλη της Αγγλίας, σε μια εναλλακτική χρονική ακολουθία, με άρωμα ’60s. Κατάλαβες τίποτε; Δεν πειράζει, άλλωστε ο σκοπός δεν είναι αυτός. Όπως θα δεις στο trailer του game, το οποίο πρέπει να ανήκει στο είδος του FPS adventure, στη συγκεκριμένη πόλη, οι παρανοϊκοί κάτοικοι διατηρούνται σε μια περίεργη ψυχολογική ισορροπία με συνεχές και συστηματικό… χαπάκωμα. Μέσα σε αυτό το κλίμα ψυχοπάθειας και ψυχεδέλειας, μπαίνει και ο παίκτης και ξαφνικά του την πέφτουν όλοι οι ψυχάκηδες κάτοικοι, που μοιάζουν κλώνοι του Τζόκερ.

Info

To παιχνίδι αποτελεί δημιουργία της Compulsion Games, η οποία έχει ακόμη ένα παιχνίδι στο ενεργητικό της, το Contrast, ένα πολύ καλό και ατμοσφαιρικό platform-puzzle game, που βγήκε το 2013. Και εκείνο, όπως το We Happy Few, έχει καταφανείς επιρροές από το Bioshock, με το οποίο μάλλον είναι κολλημένοι οι δημιουργοί του.

Το όλο σκηνικό φέρνει αμυδρά στο νου το Bioshock, έτσι όπως είναι στημένη η πόλη, με τους επιφανειακά, χαρούμενους κατοίκους της, ενώ κάτω από την επιφάνεια επικρατεί η παραφροσύνη και η βία. Αν το παιχνιδάκι έχει εμπνευσμένα “set pieces” και καλό gameplay, μαζί με ένα σενάριο της προκοπής, τότε μπορεί να την περάσουμε ζάχαρη. Ελπίζω…

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.