Μαθαίνοντας από τα παθήματα του Assassin’s Creed Unity

Η Ubisoft παίρνει τα μέτρα της, ώστε το επόμενο Assassin’s Creed να έρθει στην ώρα του και να έχει καλύτερη αποδοχή από κριτικούς και κοινό

Η Ubisoft πήρε ένα μεγάλο ρίσκο με το Assassin’s Creed Unity, ανασχεδιάζοντας από το μηδέν την τεχνική του βάση, κάτι που προκάλεσε πάρα πολλά προβλήματα απόδοσης, optimization και σταθερότητας, σε κονσόλες και PC, κάτι που προκάλεσε τη μήνι των gamers, αλλά και της πλειοψηφίας των επαγγελματιών reviewers.
Η εταιρεία, απευθυνόμενη στους επενδυτές της, προκειμένου να εξασφαλίσει τη χρηματοδότησή τους για το επόμενο παιχνίδι της σειράς, που θα βγει προγραμματισμένα για τις γιορτές του 2015, τόνισε ότι παρά την έντονη αρνητική κριτική, οι πωλήσεις ήταν υψηλές και έτσι η κερδοφορία δεδομένη, οπότε δεν τίθεται εν αμφιβόλω η έγκαιρη προετοιμασία του νέου Assassin’s Creed.
Από την άλλη πλευρά, το τεχνικό ρίσκο φαίνεται ότι θα αποδώσει καρπούς στην επόμενη φάση, καθώς αναμένεται ότι το καινούριο Assassin’s Creed θα επωφεληθεί πολύ από την έλευση του DirectX 12, αλλά και το αναβαθμισμένο hardware των PCs, το ζήτημα όμως παραμένει, τι θα γίνει με το δεδομένο hardware των κονσολών, το οποίο δεν μπορεί να αλλάξει.
Επίσης, παρά τα καθησυχαστικά μηνύματα που εκπέμπουν οι υπεύθυνοι της Ubisoft, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αρνητική εικόνα που έχει σχηματιστεί γύρω από το Assassin’s Creed δεν αφορά μόνο τα τεχνικά του ζητήματα, αλλά τις άστoχες αποφάσεις γύρω από το gameplay, το οποίο πισωγύρισε στο ίδιο και βαρετό status των παιχνιδιών πριν το Black Flag, αγνοώντας το υπέροχο κομμάτι των ναυμαχιών, που έδωσε πνοή ενδιαφέροντος στη σειρά.
Πολύ άσχημη εικόνα δημιουργήθηκε επίσης από την αναντιστοιχία μεταξύ των προσδοκιών και του τελικού προϊόντος και των υπερβολών του marketing που οδήγησε σε απογοήτευση πολλούς gamers, οι οποίο περίμεναν άλλα πράγματα από αυτό που αγόρασαν, κάτι που έγινε επίσης στις περιπτώσεις των The Crew και Watch Dogs.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.