Μικρότερη αυτονομία για το Samsung Galaxy S6;

Και κλάαααμμα για τους οπαδούς των smartphones της Samsung στο άκουσμα του ότι το νέο μοντέλο θα έχει πιο μικρή και λεπτή μπαταρία από το προηγούμενο, αλλά μεγαλύτερη οθόνη υψηλότερης ανάλυσης.

Galaxy_S5

Αν μια συσκευή έχει μεγαλύτερη και υψηλότερης ανάλυσης οθόνη από μία άλλη, αλλά, ταυτόχρονα, μικρότερη και λεπτότερη μπαταρία, το λογικό συμπέρασμα είναι πως θα διαθέτει και αρκετά μικρότερη αυτονομία. Σωστά;

Σου λέει, “μικρότερη πηγή τροφοδοσίας και μεγαλύτερες ανάγκες για τροφοδοσία”, αφού η οθόνη είναι συνήθως “αυτό που τρώει την περισσότερη ενέργεια σε μία φορητή συσκευή”, άρα, “το Samsung Galaxy S6 θα έχει μικρότερη αυτονομία σε σχέση με τον άμεσο πρόγονο του”, απαιτώντας να το χώσεις στην πρίζα μια ώρα αρχύτερα. Σωστά;

Εμ…

Καθίστε βρε, ακόμα δεν το είδαμε..!

Το βασικό πρόβλημα με το παραπάνω σκεπτικό είναι πως δεν υπολογίζει ότι η νέα συσκευή θα διαθέτει και νέα εξαρτήματα, από τα οποία σημαντικότερος ο νέος επεξεργαστής της. Ενας Exynos 7420 SoC που, από ότι λέγεται, θα είναι πολύ πιο αποδοτικός όσον αφορά στις ανάγκες του σε τροφοδοσία σε σχέση με ότι έχει προηγηθεί.

Galaxy_Note_Edge

Συνδυασμένος με νέες κάμερες, νέα “ράδια”, νέο το ένα και το άλλο, μπορεί όντως να εξισορροπεί την κατάσταση και, τελικά, να μην υπάρχει σημαντικό πρόβλημα. Διότι, ναι, “η οθόνη τρώει τα περισσότερα σε φορητές συσκευές”, αλλά η νέα μπαταρία της νέας συσκευής δεν θα είναι και τόοοσο δραματικά μικρότερη από την προηγούμενη – 2.600mAh σε σχέση με 2.800mAh. 200mAh μάλλον “μπορούν να σωθούν” αν ναι μεν “η οθόνη ζητά πολλά” μα όλα τα υπόλοιπα υποσυστήματα της συσκευής λειτουργούν πολύ πιο αποδοτικά.

Ody's thoughts

Από την άλλη, προσωπικά ποτέ δεν με ενδιέφερε μια συσκευή να είναι… “μοδάτη”. Μόνο να λειτουργεί όπως πρέπει, και όσο το δυνατόν καλύτερα. Θα προτιμούσα, λοιπόν, το smartphone μου να είναι μέχρι και… ένα εκατοστό “πιο παχύ”, αν το αντάλλαγμα για το να κουβαλάω ένα πυρότουβλο στην τσέπη θα ήταν… αυτονομία μιας εβδομάδας!

Τι να το κάνεις το να είναι λεπτή και ντελικάτη η συσκευή που έχεις στην τσέπη σου, αν δεν δουλεύει δύο με τρείς ώρες μετά την φόρτιση της επειδή έκανες το λάθος να παίξεις αγκρυμπέρντζ και να δεις ένα video;

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.