Μετά την… wearable banana, ορίστε το Tomatan – που σε ταίζει τομάτες ενώ τρέχεις!

Το wearable computing έχει ξεφύγει για τα καλά, με την κάθε τελευταία-που-θα-περίμενες εταιρία να παρουσιάζει το δικό της “φορετό-μα-εντελώς-γκάου” gadget. Να, σαν αυτό το robot.

tomatan_001

Το Tomatan, όπως είναι το όνομά του, δημιουργήθηκε κατόπιν παραγγελίας από την (Ιαπωνική, τι άλλο!) εταιρεία Kagome. Που ειδικεύεται στα προϊόντα που προέρχονται από τομάτες.

tomatan_002Θέλοντας να προβάλει τις θετικές συνέπειες της κατανάλωσης τοματών, και παίρνοντας αφορμή από το ότι βοηθούν στην αντιμετώπιση της κούρασης, παρήγγειλε την κατασκευή του παρακάτω ρομπότ που έχει ως βασική λειτουργία να… ταΐζει τον δρομέα που το φοράει με τομάτες.

Έτσι, θεωρητικά, αφού “οι τομάτες βοηθούν στην αντιμετώπιση της κούρασης”, θα έχει και αυτός περισσότερες δυνάμεις για να μπορέσει να αντέξει περισσότερο στον αγώνα του προς τη νίκη.

Θεωρητικά.

Πρακτικά, το όλο κατασκεύασμα είναι από τα πιο γελοία πράγματα που έχεις δει στην ζωή σου, ένα απερίγραπτο μαρκούτσι που θυμίζει δοχείο-τσιχλών-με-κερματοδέκτη, από αυτά που συναντούσαμε παλιά στα περίπτερα, το οποίο έχει… καβαλήσει τον δρομέα, ταΐζοντάς τον τομάτες θέλει – δεν θέλει!

tomatan_003

Ορίστε το μέλλον του wearable computing. Με τομάτες.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.