Η Apple μπλοκάρει τα παιχνίδια που προβάλλονται με όπλα.

Αν το παιχνίδι σου παρουσιάζει κάποιας μορφής όπλο, όπως λέμε πιστόλι, καραμπίνα, το δίκαννο του παππού, στο εικονίδιο ή τις screenshots του, η Apple δεν το δέχεται (πια) στο κατάστημα της.

iphone_third_person_shooter_002

Ναι, υπάρχουν στο iOS παιχνίδια με μπαμ-μπουμ, με πυροβολισμούς και πίου-πίου, με (δασο)κομάντα και πάσης φύσεως κακούς τρομοκράτες. Παιχνίδια όπου το βασικό στοιχείο της δράσης τους είναι η ίδια η φάση του “να πυροβολείς και να σκοτώνεις τους άλλους“, επειδή, όπως συνήθως σου ξεκαθαρίζει το αμελητέο σενάριό τους, είναι “οι άλλοι”. Και είναι “κακοί”.

Τα shoot’em ups, στα οποία εντάσσονται και τα δημοφιλέστερα στην εποχή μας first και third person shooters, είναι μία από τις παλαιότερες και πιο αγαπημένες κατηγορίες παιχνιδιών. Ζούμε, όμως, σε μια… και-καλά politically correct εποχή, όπου η στάμπα του σφάλματος, του λάθους και, τελικά, του… απαγορευμένου, έχει την τάση να κολλάει με τον πιο γελοίο τρόπο σε οτιδήποτε βρίσκεται γύρω μας. Να, όπως… στα screenshots και τα εικονίδια των εφαρμογών και παιχνιδιών που διακινεί η Apple μέσω του App Store της.

Έτσι, που λέτε, από εδώ και έπειτα στο iTunes δεν θα αναρτηθεί καμία νέα εικόνα, οποιουδήποτε τύπου, στην οποία θα απεικονίζεται όπλο. Η αλλαγή έχει αρχίσει ήδη να εφαρμόζεται, με την Apple να έχει απαιτήσει από δημιουργούς παιχνιδιών είτε να αλλάξουν τα εικονίδια και τα λογότυπα τους για να αφαιρεθούν όπλα που απεικονίζονταν σε αυτά, είτε να εφαρμοστεί κάποιο φίλτρο “πιξελιάσματος” / “θολώματος” σε screenshots τους, ώστε να μην είναι ευδιάκριτα τα όπλα σε αυτές.

Ody's thoughts

Και ερωτώ: δεν είναι υποκριτικό να συνεχίζεις να διακινείς παιχνίδια που, κατά τα άλλα, θεωρείς πως δεν θα έπρεπε να υπάρχουν όπως είναι, πως θα έπρεπε να λογοκρίνονται;

Επειδή… γνωρίζετε πόσο λατρεύω τα ηλίθια και ακραία παραδείγματα, είναι σαν να… κάνεις κόκα στο σκοτάδι: άσχημα τα ναρκωτικά, βρε παιδάκι μου, αλλά… στην όψη! “Αν βλέπεις τι κάνεις”. Αν “δεν το έβλεπες όταν το έκανες”, είναι σαν να μην το έκανες!

Η αποθέωση του στρουθοκαμηλισμού!

Από τη μια “δεν μας αρέσουν τα βίαια παιχνίδια με όπλα”, από την άλλη “μας αρέσουν, όμως, τα έσοδα που μας φέρνουν οι πωλήσεις τους”, έτσι Apple;

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.