Διαθέσιμο για προπαραγγελία το Google Gla… εμ… SmartEyeglass της Sony.

Μπορεί το Google Glass να “ακυρώθηκε”, για την ώρα και στην τωρινή του μορφή, από την Google, μα η απάντηση της Sony σε αυτό είναι ήδη διαθέσιμη για προπαραγγελία.

smarteyeglass_sony_003

Το SmartEyeglass Developer Edition της Sony είναι ένα ζευγάρι έξυπνων γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας που “θα σε βάλει μέσα” γύρω στα €670 για να τα αποκτήσεις.

Η διαφορά με την πρόταση της Google, πέρα από την κομματάκι πιο προσιτή τιμή είναι πως, όντως, αυτό μπορείς να το αποκτήσεις, εδώ και τώρα.

Ή σχεδόν “εδώ και τώρα”, αφού για την ώρα, από την Τρίτη, μπορείς να τα προ-παραγγείλεις και να περιμένεις να σου έρθουν. Και να περιμένεις. Να σου έρθουν. Και να περιμένεις. Που θα πάει, δεν θα έρθουν; Θα έρθουν. Και μετά…

Και μετά Θα μπορείς να χαρείς το καινούργιο gadget σου, που θα μπορεί να συνδεθεί στις συσκευές σου που τρέχουν Android 4.4 ή ανώτερο, θαυμάζοντας γραφικά που θα βλέπεις “επάνω” από τον πραγματικό κόσμο στις γυαλο-οθόνες τους, στην υπερανάλυση των 419 x 138 pixels

Ody's thoughts

Με το σταγονόμετρο τα μετρούσαν τα pixels;!

…που, επιπλέον, είναι μονόχρωμη πράσινου χρώματος. Έτσι, για να σου θυμίζει τον παλιό σου Commodore 64 η Amstrad 6128. Που έπαιζες Σαμποτέρ 2.

Το γκαντζετίδι σου θα διαθέτει επίσης κάμερα στα 3MPs, WiFi και Bluetooth, ακουστικό, μικρόφωνο, καθώς και πλήθος αισθητήρων όπως επιταχυνσιόμετρο (accelerometer ντες!), γυροσκόπιο, αισθητήρα φωτεινότητας και ηλεκτρονική πυξίδα.

Ody's thoughts

Ψιτ, με το “θα μπορείς να τα προ-παραγγείλεις”… αν βρίσκεσαι Αγγλία ή Γερμανία, ή, τουλάχιστον, έχεις κανέναν τρόπο να τα παραγγείλεις “από εκεί” και να τα εισάγεις στη χώρα μας. Διότι για επίσημη κυκλοφορία προς τα μέρη μας… Καλά, περίμενε..!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.