Αντίο Windows RT: τέλος και στη διάθεση των Nokia Lumia 2520

Οι τελευταίες συσκευές με Windows RT, τα Nokia Lumia 2520, μας γνέφουν αντίο σηματοδοτώντας το ανεπίσημο τέλος για το… “πείραμα” της Microsoft με την αρχιτεκτονική ARM.

Nokia Lumia 2520_003

Τα Windows RT ήταν εξ’αρχής μία ηλίθια πρόταση, μία εναλλακτική έκδοση των Windows που μπορούσε να τρέχει σε επεξεργαστές ARM, που όμως “ήταν Windows” μόνο… στην επιφάνεια.

Μπορεί να έμοιαζαν με τα κανονικά Windows, η επιφάνεια τους να ήταν ίδια, να λειτουργούσαν με παρόμοιο τρόπο, είχα κάποιες κοινές εφαρμογές, αλλά στην πραγματικότητα, όντας χτισμένα για μία εντελώς διαφορετική αρχιτεκτονική (την ARM) σε σχέση με αυτήν που παραδοσιακά είχαν όλες οι παλαιότερες εκδόσεις τους (την x86), τα Windows RT τελικά καμιά περισσότερο με μία σκιά των κανονικών Windows, με μία κακή απομίμηση.

Nokia Lumia 2520_001

Και αυτό διότι παρά το… όνομα τους, τα Windows RT ήταν παντελώς και ολοκληρωτικά ασύμβατα με τα “κανονικά” Windows, απαιτώντας να ξαναγραφτούν οι όποιες εφαρμογές ειδικά για αυτά. Και έτσι, το βασικότερο πλεονέκτημα των Windows, το πλήθος λογισμικού που είναι διαθέσιμο για αυτά, ακυρωνόταν… με το καλημέρα σας! Γιατί να προτιμήσει κανείς μία συσκευή με Windows RT αν όχι μόνο δεν είχε το βασικότερο πλεονέκτημα των Windows, το πλήθος εφαρμογών και παιχνιδιών, αλλά, επιπλέον, υστερούσε σε αυτόν τον τομέα σε σχέση με κάθε άλλο ανταγωνιστή;

Και έτσι… σχεδόν κανένας δεν αγόραζε συσκευές με αυτά, η ίδια η Microsoft κατέληξε πριν λίγο καιρό να ανακοινώσει πως δεν θα κατασκευάζει πια δικά της tablets με αυτό το λειτουργικό σύστημα (τα “απλά” Surface), και… Και τώρα, το ίδιο έκανε και ο τελευταίος που τα υποστήριζε: η Nokia.

Nokia Lumia 2520_002

Με Lenovo, Asus, Samsung ng και Dell, που τα είχαν υποστηρίξει αρχικά, να τα έχουν εγκαταλείψει προ πολλού, και τώρα να… δηλώνει goodbye ακόμη και η ίδια η Microsoft, όπως ήταν αναμενόμενο δεν θα συνέχιζε να τα υποστηρίζει ούτε η Nokia. Έτσι, όπως επιβεβαίωσε στο The Verge, και αυτή διακόπτει την παραγωγή της τελευταίας συσκευής που βασιζόταν σε αυτά, το tablet Nokia Lumia 2520, ουσιαστικά χώνοντας το τελευταίο καρφί στο φέρετρο τους.

Quote:

Δεν κατασκευάζουμε πια Nokia Lumia 2520, αλλά όποιος ενδιαφέρεται για αυτά μπορεί να επισκεφτεί τα Microsoft Retail Stores, το MicrosoftStore.com, καταστήματα τρίτων και μεταπωλητές για την πλέον πρόσφατη διαθεσιμότητα τους.

…”λέει”, πάνω-κάτω, η επιβεβαίωση από πλευράς Nokia, ορίζοντας το… τέλος του τέλους για τα Windows RT.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.