3.20 ή 4; Εσύ ποιά θέλεις να είναι η επόμενη έκδοση του Linux;

Ο ίδιος ο δημιουργός, ο μπαμπάς του Linux, ο προγραματισταράς του ελεύθερου λόγου, ο Linus Torvalds, σε ρωτά – ναι εσένα: ΠΟΙΑ θα πρέπει να είναι η επόμενη έκδοση του Linux;

linux

Ο ίδιος αφήνει να εννοηθεί πως προτιμά την μετάβαση στην έκδοση 4, αφού “τα μεγάλα νούμερα καταντούν κουραστικά”. Όπου “μεγάλα”, τα νούμερα με… πολλά ψηφία.

Όσο να’ναι, ευκολότερο είναι να λες “πήγα από την έκδοση 3.1 στην έκδοση 4” σε σχέση με το “αναβάθμισα την 3.192.3121.2a στην 3.193.3465.KGB”. Ή κάτι τέτοιο.

Από την άλλη, υπάρχει και το στρατόπεδο που “λέει” πως “οι αλλαγές στον πρώτο και βασικό αριθμό κάθε έκδοσης πρέπει να εμφανίζονται όταν εμφανίζονται και αντίστοιχα σημαντικές και βαρύγδουπες αλλαγές“. Π.χ. απέκτησε, ξαφνικά, το Linux εγγενή δυνατότητα να τρέχει ΌΛΑ τα προγράμματα των Windows, του Mac OS X και του GeOS; Βούρ για την έκδοση 4 – τι “4”, καν’το “5” με τόσες αλλαγές.

Κάπως σαν την αρίθμηση της Microsoft.


Όχι, όχι σαν την αρίθμηση της Microsoft. Τώρα που το ξανασκεφτόμαστε, δεν υπάρχει πιο παράλογο πράγμα από την αρίθμηση της Microsoft (Windows 7 με πυρήνα 6, Windows 10 γιατί τα 9 θα ήταν ασύμβατα με τα προγράμματα που γράφτηκαν την εποχή των Windows 95, Windows 15 διότι το έτος ήταν δίσεκτο, μπλα-μπλα-μπλα).


Linus_Android.jpgΤέλος πάντων, όπως και να έχει, ο Linus ζητά από ΕΣΕΝΑ να αποφασίσεις. Ναι, εσύ, ΕΣΥ βρε, μπορείς να αποφασίσεις ποιος θα είναι ο αριθμός που θα προσδιορίσει την επόμενη έκδοση του Linux.

Θέλεις να πεις την άποψη σου; Να διαλέξεις έκδοση; Να τον… βρίσεις που ασχολείται με αριθμούς αντί να αναρωτιέται πώς διάολο θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί το lag στα desktop περιβάλλοντα του Linux; Κάνε μια επισκεψούλα στην πηγή μας.

Εδώ πιο κάτω και δεξιά.

Λίγο πιο κάτω;

Ένα βήμα πιο δεξ…

Ααα’ γεια σου. Αυτό το πλήκτρο είναι. Κλικ κι’ έφυγες.

Πες του κι’ ένα “γεια” από εμάς.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.