Και το Snappy Ubuntu στο Raspberry Pi 2

Εδώ τρέχει την τελευταία και καλύτερη έκδοση των Windows, σιγά που το Raspberry δεν θα έτρεχε και Ubuntu!

snappy_ubuntu_002

Όπως έσπευσε να ανακοινώσει η Canonical μετά την αποκάλυψη του νέου μοντέλου του Raspberry Pi, αλλά και της συμβατότητας και δωρεάν διάθεσης των Windows 10 για αυτό από τη Microsoft, τσουπ, να και η Canonical με το τελευταίο Ubuntu! Στο περίπου.

Μπορεί μέχρι τώρα να… αγνοούσε επιδεικτικά τις υπάρχουσες εκδόσεις του Raspberry Pi, μα η Canonical έσπευσε να ανακοινώσει και αυτή πως το Snappy Ubuntu Core θα είναι συμβατό με το νέο Raspberry Pi. Εντάξει, δεν είναι το Ubuntu-Ubuntu που μπορείς να εγκαταστήσεις και στο desktop σου, αλλά μια ολίγον-τι πιο “ελαφριά” έκδοση ειδικά για “smart devices”.

raspberry_pi_2_005

Όπως και να έχει, είναι ενδιαφέρον πως τώρα που το Raspberry Pi 2 προσεγγίζει περισσότερο έναν τυπικό υπολογιστή όσον αφορά στις επιδόσεις του, αυξάνονται δραματικά και οι επιλογές για το τι θα μπορείς να τρέξεις σε αυτό, τι θα μπορείς να φτιάξεις με αυτό, πως θα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.