Η Cortana σε ρόλο… Clippy στο επόμενο Office;

Φήμες θέλουν τη Microsoft να αναθέτει στην ψηφιακή βοηθό της, Cortana, και το ρόλο του βοηθού στο επόμενο Office.

cortana-00

Ηταν γνωστό εδώ και καιρό πως η Microsoft ήθελε να επαναφέρει τον – στο παρελθόν ενοχλητικό – βοηθό του Office στην επόμενη έκδοση της σουίτας εφαρμογών γραφείου της. Πώς, όμως, θα μπορούσε να το κάνει δίχως να έχει στα χέρια της έναν νέο… τραγικό “Clippy”, έναν σπασοκλαμπάνια βοηθό-συνδετήρα; Μα, μεταλλάσσοντας τον και αυτόν στην πιο μοδάτη και μουράτη και-καλά A.I. βοηθό, Cortana, της σειράς Halo, που θα δούμε ως ψηφιακή βοηθό μας και στην επόμενη έκδοση των Windows!

android_microsoft_office_005

Ακόμα και αν δεν έχει το όνομα και τη… φατσούλα της Cortana, σύμφωνα με πληροφορίες από το Verge, ο επόμενος ψηφιακός βοηθός του Office θα χρησιμοποιεί φωνητικές εντολές και θα βασίζεται σε τεχνολογία της Cortana, οπότε, ακόμα και αν παρουσιάζεται ως ανεξάρτητος ή διαφορετικός από αυτήν, ουσιαστικά θα αποτελεί ένα διαφορετικό πρόσωπο της.

Σίγουρα καλύτερος από τον ενοχλητικό Clippy, να σε ρωτάει για εκατοστή φορά “αν θέλεις βοήθεια με το πάτημα του Enter”.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.