Η Apple παραδέχεται κατασκευαστικό σφάλμα στα Macbooks – και αποζημιώνει.

Χρειάστηκε όχι μόνο πλήθος παραπόνων από πολλούς καταναλωτές, αλλά και μια καλή… μηνυσάρα για να παραδεχτεί η Apple πως, ναι, πούλαγε ελαττωματικά laptops στον κοσμάκη.

macbook_pro_2013_007

Το 99% των κατόχων προϊόντων της Apple εντάσσεται στην κατηγορία “αχ, χάλασε πάλι, τι κρίμα, θα πρέπει να αγοράσω καινούργιο”. Υπάρχει και ένα συνειδητοποιημένο 1%, όμως, που κατάλαβε πως όχι, ΔΕΝ ήταν δικαιολογημένο το ότι το laptop που αγόρασαν, και που όλως τυγχαίως έγραφε “Macbook” ως το ονοματάκι του, να αρχίζει να σβήνει αδικαιολόγητα, να εμφανίζει “παιγμένα γραφικά“, να μαυρίζει η οθόνη του ή να κάνει επανεκκινήσεις. Πως κάτι τέτοιο απλά δεν ήταν φυσιολογικό – άσχετα με το τι έλεγε η ίδια η Apple.

Και τώρα, και η ίδια αναγκάστηκε να παραδεχτεί αυτό που είχαν ήδη καταλάβει οι πιο ψαγμένοι από τους κατόχους ενός από αυτά τα προβληματικά MacBooks: πως η δίχως-μόλυβδο κολλήσεις στο σύστημα γραφικών τους, μετά από αρκετά ανεβοκατεβάσματα θερμοκρασιών (μεταφράζονται σε “αρκετά ανοιγο-κλεισίματα του υπολογιστή”, on-off), άρχιζε να σπάει, να θρυματίζεται, με τον καιρό καθιστώντας ολοκληρωτικά άχρηστη την GPU τους.

macbook_pro_2013_004

Έτσι, ενώ μέχρι τώρα όταν ένα MacBook δεν καλυπτόταν από εγγύηση (ή είχε αντικατασταθεί / επιδιορθωθεί ήδη μια φορά από την ίδια όσον αφορά στο συγκεκριμένο πρόβλημα) ο κάτοχος του καλούνταν να πληρώσει για την επιδιόρθωση αυτού του προβλήματος, τώρα η Apple επεκτείνει την κάλυψη της εγγύησης του, ειδικά για αυτό το πρόβλημα, αναλαμβάνοντας την επιδιόρθωση κάθε προβληματικού μοντέλου χωρίς να χρειάζεται να βάλει το χέρι στην τσέπη ο κάτοχος του.

Για όσους, δε, είχαν ήδη πληρώσει για μία επιδιόρθωση του MacBook τους, για το συγκεκριμένο πρόβλημα, η Apple έχει αρχίσει να επικοινωνεί μαζί τους για να τους επιστρέψει όσα της είχαν δώσει.

Το πρόβλημα εντοπίζεται σε MacBook Pros που κυκλοφόρησαν ανάμεσα στον Φεβρουάριο του 2011 και τον Δεκέμβριο του 2013, και αφορά σχεδόν όλα τα μοντέλα MacBook Pro, 15” και 17”, με “απλές” ή “Retina” οθόνες.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.