Το καινούριο Razer Blade αναστατώνει

Το απόλυτο gaming notebook που γοητεύει, λόγω δυνατοτήτων, αλλά και απογοητεύει, λόγω τιμής…

Razer Blade

Μπορεί τα μνημόνια να τελείωσαν (;), αλλά η Κρίση παραμένει και η ελληνική αγορά τεχνολογίας έχει συρρικνωθεί υπερβολικά. Σε αυτό το άσχημο κλίμα, προϊόντα όπως το ολοκαίνουριο Razer Blade QHD+, είναι σα μύγα μέσα στο γάλα, συγκρινόμενο με όλα τα laptops του συρμού, ειδικά τα ταπεινά και αδύναμα φτηνά μοντέλα που διαφημίζονται διαρκώς από τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων.

Το νέο Razer Blade QHD+ είναι ένα gaming laptop – desktop replacement, το οποίο όμως είναι αρκετά λεπτό και βολικό για συχνές μετακινήσεις. Διαθέτι οθόνη 14 ιντσών με ανάλυση 3200×1800, η οποία επίσης είναι multi-touch και διαθέτει οπίσθιο φωτισμό LED. Το panel της προέρχεται από τη Sharp και είναι το γνωστό, πλέον, IGZO, το οποίο συναγωνίζεται τις οθόνες τεχνολογίας IPS, αλλά προσφέρει υψηλές αναλύσεις της τάξης των 4Κ. Γενικά ο υπολογιστής είναι προσεκτικά φινιρισμένος με περίβλημα αλουμινίου, το οποίο θα ικανοποιήσει όσους επιζητούν ποιότητα κατασκευής, πρωτίστως.

Λόγω των δυνατών υποσυστημάτων που περιέχονται στο Razer Blade QHD+, το εξωτερικό “τούβλο” τροφοδοσίας παρέχει ονομαστική ισχύ 150W, πολύ μεγαλύτερη από εκείνη των τυπικών laptops, τα οποία σχεδόν ποτέ δεν ξεπερνούν τα 80-90W. Στο εσωτερικό βλέπουμε κορυφαίας υπολογιστικής ισχύος εξαρτήματα όπως γραφικά Nvidia GeForce GTX 970M με 3GB VRAM και επεξεργαστή Intel Core i7-4720HQ H στάνταρ μνήμη ανέρχεται στα 16GB, ενώ υπάρχουν επίσης 3 USB 3.0 θύρες, έξοδος HDMI 1.4a out, 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0, ενώ το πληκτρολόγιο είναι φωτιζόμενο. Στο εσωτερικό επίσης υπάρχει σκληρός M.2 SSD με χωρητικότητες που ξεκινούν από τα 128GB.

H απογοήτευση έρχεται από τις τιμές του Razer Blade QHD+: με τις παραπάνω προδιαγραφές, το laptop κοστίζει $2199.99, με σκληρό 256GB κοστίζει $2399.99, με 512GB, $2699.99. Και όλα αυτά τα θαυμαστά είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό αν θα τα δούμε ποτέ στην Ελλάδα, τουλάχιστον επισήμως και όχι μέσω κάποιας μικρής παραεισαγωγής, αφού η διάθεση, τουλάχιστον αρχικά, περιλαμβάνει τις ΗΠΑ και ορισμένες χώρες της Ασίας και ούτε καν την Ευρώπη.

note

Πάντως τπάρχει και έκδοση με οθόνη Full HD χωρίς αισθητήρα αφής, του οποίου το κόστος πέφτει κάτω από τις 2.000.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.
  • Constantine

    Ντουπανο αλλα με 14 οθονη δν αξιζει, οτι εχει ν κανει με Multimedia περιεχομενο και gaming σε λαπτοπ 17 ιντσες ειναι το ιδανικο,τι ν παιξει σε 14 οθονη, πιο πολυ μου μυριζετε ν κοντραρει κανα macbook σε αυτες τι τιμες και εκει 8 το χασει δν ξερω :/

  • spiros

    και μονο απο το οτι η τιμη των μοντελων αυξανεται με την αναλογια που αυξανει την τιμη η apple με κριτηριο την χωρητικοτητα, απο μενα παιρνει το μεσαιο δακτυλο σαν επαθλο.

  • Marios

    Το πραγματικο τουμπανο που φτανει μεχρι και $6.500 ειναι το origin EON17-S. Madness!!!