Προβληματάκια με τον Samsung 840 EVO

Η εταιρεία υπόσχεται να διορθώσει μια και καλή τα προβλήματα με το συγκεκριμένο δημοφιλή SSD σκληρό

Samsung SSD

Τον περασμένο Σεπτέμβρη ανέκυψε ένα μεγάλο πρόβλημα με τους οικονομικούς και εξαιρετικά δημοφιλείς σκληρούς SSD της σειράς 840 EVO της Samsung. Συγκεκριμένα, κάποιοι χρήστες παρατήρησαν ότι  ταχύτητά τους πέφτει σε πολύ χαμηλά επίπεδα – κοινώς… σέρνεται, σε sectors που περιείχαν αρχεία, τα οποία δε χρησιμοποιούσαν για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Μάλιστα, όσο περισσότερος χρόνος είχαν οι συγκεκριμένοι sectors σε αδράνεια, τόσο μεγαλύτερη πτώση των επιδόσεων υπήρχε. Η λύση, που ήρθε τον Οκτώβρη, ήταν ένα fix, στα πλαίσια του Magician software, το οποίο δρούσε σε χαμηλό επίπεδο και firmware και διόρθωνε το πρόβλημα.

Τώρα, το πρόβλημα φαίνεται να επανέρχεται, παρά τη διόρθωση, και χρειάζεται, όπως δείχνουν τα πράγματα, περισσότερο μόνιμη και σταθερή λύση. Το θέμα είναι ότι η Samsung δεν έχει αναφέρει κάτι για τυχόν ζητήματα αξιοπιστίας, σχετικά με τα άλλα της μοντέλα που βασίζονται σε chips τεχνολογίας TLC NAND, όπως τους νεώτερους σκληρούς 850 EVO.

Galacticus's thoughts

Πάντως, αν θέλεις να βγεις από τις αμφιβολίες και τα διλήμματα, ίσως καλύτερα να αποφύγεις τελείως τη σειρά EVO και να στραφείς στους, ακριβότερους μεν, ταχύτερους δε και αποδεδειγμένα πιο αξιόπιστους Samsung 850 Pro, οι οποίοι ξεκινούν από τα €110 για τη μικρότερη διαθέσιμη ονομαστική χωρητικότητα των 128GB.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.