Δωρεάν το “επαγγελματικό” Google Earth Pro

Πέρα από το απλό Google Earth που χρησιμοποιούσαμε εμείς οι απλοί… πληβείοι, υπήρχε και το “Pro”. Με πρόσθετες δυνατότητες και κόστος $399. Τώρα, είναι τσάμπα!

google_earth_pro_001

Η Google αποφασίσει για κάποιον λόγο να διαθέσει απολύτως δωρεάν το μέχρι πρόσφατα χαρακτηριζόμενο ως “επαγγελματικό” Google Earth Pro. Που, όπως είπαμε, αν ήθελες να το αποκτήσεις στο παρελθόν, έπρεπε να πληρώσεις $399.

Ανάμεσα στις βασικές διαφορές του “με το απλό”… Ας το θέσουμε απλά: θυμάσαι όλα εκείνα τα βιντεάκια, σε δελτία ειδήσεων, ταινίες και σειρές, με “travelling” σε χάρτες της Γης, με απεικονίσεις τρισδιάστατων κτιρίων σε υψηλότερες αναλύσεις από αυτές που έβλεπες στην “απλή” έκδοση που έτρεχες εσύ, και που αναρωτιώσουν “πως διάολο τα γύριζαν”… Ε, αυτό είναι!

Το Google Earth Pro, που λες, επιτρέπει ανάμεσα σε άλλα την μέτρηση τρισδιάστατων κτιρίων, την αποθήκευση ή εκτύπωση εικόνων υψηλής ανάλυσης καθώς και την εγγραφή video από “εικονικά ταξίδια” που μπορείς να ολοκληρώσεις μέσω αυτού.

google_earth_pro_003

Όσο για το πώς και το αποφάσισε η Google να το διαθέσει δωρεάν; Σύμφωνα με τον αναλυτή της Technology Business Research, Ezra Gottheil, μάλλον διότι τα έσοδα που αποκόμιζε η Google από αυτή την “επαγγελματική έκδοση” δεν ήταν τόσο πολλά, αλλά και διότι πιθανότατα σκέφτηκε κάποιον τρόπο να αποκομίσει ακόμη περισσότερα (έσοδα) μακροπόθεσμα από αυτό, εκμεταλλευόμενη μια “μεγαλύτερη βάση χρηστών”.

Info

Μπορείς να δηλώσεις εδώ το ενδιαφέρον σου για αυτό, για να αποκτίσεις ένα “κλειδί” του.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.