Το YouTube βάζει το Flash σε δεύτερη μοίρα

Θεωρώντας πως η δυνατότητα αναπαραγωγής βίντεο μέσω HTML5 είναι, πια, “μια χαρά”, το YouTube θα την έχει πια ως προεπιλογή, διακριτικά ξεχνώντας το Flash.

YouTube_-_001.jpg

Άλλο ένα καρφί στο φέρετρο του Flash, και μάλιστα από τα σημαντικότερα, αφού το YouTube εξακολουθεί να είναι το δημοφιλέστερο site με videos του πλανήτη. Το ότι από εδώ και έπειτα η μέχρι τώρα κατάσταση αντιστρέφεται, και τα videos του θα “προσπαθούν να παίξουν” πρώτα μέσω του HTML5 player του και μετά “μέσω Flash”, μάλλον θα κάνει αρκετούς χρήστες να… το ξεχάσουν ολοκληρωτικά!

Φυσικά, όπως είπαμε, και επειδή καλή-καλή, μα η αναπαραγωγή μέσω HTML5 δεν είναι και τέλεια (τουλάχιστον, όχι για όλους), το Flash θα παραμένει ως δεύτερη επιλογή. Κάπου. Κάπως. Που θα πρέπει να ψάξεις για να το βρεις και ενεργοποιήσης, όπως συνέβαινε με τον HTML5 player της υπηρεσίας μέχρι σήμερα.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.