Οδηγός Lifehacker Για Τα Μπάζα: κάνε το κινητό σου φορητή κονσόλα!

Για μία ακόμη φορά το κάποτε εξαιρετικό site Lifehacker μας εντυπωσιάζει με ένα ανούσιο tutorial. Θέμα του, “πώς να κάνεις το κινητό σου φορητή κονσόλα”. Θαυμάστε.

hitech-smartphones

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις αναλυτικότατες οδηγίες που παρέχει το Lifehacker, πρώτα από όλα θα χρειαστεί να δεις αν η συσκευή σου είναι συμβατή με το πρότυπο OTG. Για αυτό που μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία απλή, μικρή, δωρεάν root εφαρμογή, που… Όπα, κάτσε.

Για να μπορεί να τρέξει “root εφαρμογές”, η συσκευή σου θα πρέπει να είναι “ξεκλείδωτη” ή, όπως έχει καθιερωθεί να λέγεται πια, “να είναι jailbroken”. Κάτι τέτοιο σε πάρα πολλές περιπτώσεις σημαίνει και πως μπορείς να ξεχάσεις την εγγύηση της. Ας πούμε πως είναι κάτι που δεν το κάνει η πλειοψηφία των χρηστών. Έστω, όμως, πως το έχεις κάνει. Ας τους την χαρίσουμε εδώ. Και συνεχίζει…

Αν η απάντηση είναι θετική, αρκεί να προμηθευτείς ένα καλώδιο OTG, π.χ. από την Amazon, για ένα από τα οποία παρέχει και σχετικό link. Το κόστος του είναι σχετικά χαμηλό, κάτω από δέκα δολάρια, και έτσι δεν “θα σε βάλει μέσα” και πολύ.

Όταν, με το καλό, έχεις πια το καλώδιο στα χέρια σου, το συνδέεις στην συσκευή σου, συνδέεις σε αυτό ένα τυπικό joypad και… Και σύμφωνα με τις “οδηγίες” του Lifehacker…

Quote:

Εγκαθιστάς και τρέχεις τον αγαπημένο σου εξομοιωτή και αρχίζεις να παίζεις.

Και κάπου εδώ τελειώνουν οι “αναλυτικές οδηγίες”!

Φυσικά, το link που παρέχει είναι “affiliate”, που σημαίνει ότι παίρνουν μίζα από κάθε πώληση του συγκεκριμένου καλωδίου.

Φυσικά, αγνοούν επιδεικτικά όπως είπαμε πως εννιά στις δέκα συσκευές δεν είναι “rooted”.

Φυσικά, δεν δίνουν την παραμικρή πρόταση για το ποιόν από τους διαθέσιμους εξομοιωτές να προτιμήσεις, ούτε οδηγίες για το πώς να τον ρυθμίσεις και χρησιμοποιήσεις.

fail_001Φυσικά, όλο το άρθρο είναι εντελώς “γκάου”, μια “αρπαχτή” για έχουν πρόσθετα έσοδα από τις πωλήσεις του καλωδίου, αφού αποφεύγει να σου θυμίσει ότι υπάρχουν joypads ειδικά για χρήση με smartphones και tablets, και πως τα περισσότερα από αυτά δεν απαιτούν υποστήριξη OTG. Αποφεύγει, επίσης, να αναφέρει πως θα μπορούσες να συγχρονίσεις ένα τυπικό bluetooth joypad – σαν τα DualShock των PlayStation 3 και PlayStation 4 – με τη συσκευή σου.

Διότι, είπαμε, “αρπαχτή”.

Κατά τα άλλα, το Lifehacker είναι ένα site “με χρήσιμες συμβουλές και life hacks”. Ω, πόσο ξέπεσε μετά την αλλαγή διαχείρισης.

Το άρθρο είναι γραμμένο από την κυρία ή δεσποινίδα Tori Reid, έτσι, για να ξέρετε ποιός “σας βοήθησε να μετατρέψετε το κινητό σας σε φορητή κονσόλα”.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.