Η Wikileaks απαιτεί απαντήσεις από την Google

Όπως αποκάλυψε πρόσφατα, η Google είχε διαθέσει τα στοιχεία τρίων εργαζομένων της Wikileaks προ τριετίας στο FBI, δίχως να τους ενημερώσει.

Wikileaks logoΣύμφωνα με επίσημο γράμμα της Wikileaks προς τον Πρόεδρο της Google, Eric Schmidt, το ότι η εταιρεία του χρειάστηκε περισσότερα από δυόμισι χρόνια μέχρι να καταφέρει να ενημερώσει τρεις εργαζόμενους της WikiLeaks σχετικά με το ότι είχε διαθέσει τα στοιχεία τους στο FBI, τους αφαίρεσε τη δυνατότητα να προστατέψουν τα δικαιώματα τους όσον αφορά στο ιδιωτικό απόρρητο, τις σχέσεις και την ελευθερία από παράνομες έρευνες.

Το γράμμα έχει γραφτεί από τον βασισμένο στη Νέα Υόρκη δικηγόρο της Wikileaks, Michael Ratner, που ανάμεσα σε άλλα ζητά από την Google να αναφέρει αν δοκίμασε να εναντιωθεί στα εντάλματα, καθώς και αν έλαβε περισσότερα αιτήματα για παράθεση πρόσθετων πληροφοριών που δεν έχει αποκαλύψει μέχρι τώρα.

Μία από τους τρεις εργαζόμενους, η Sarah Harrison, δήλωσε για το συμβάν πως νοιώθει αηδιασμένη που το FBI έβαλε χέρι στα προσωπικά της στοιχεία, στην προσωπική της αλληλογραφία, ειδικά όταν ανάμεσα σε αυτά εντοπίζονταν και άκρως προσωπικά μηνύματα προς τη μητέρα της, την οποία προσπαθούσε να παρηγορήσει κατόπιν του θανάτου ενός συγγενικού προσώπου.

Julian Assange 002

Τα εντάλματα θα παρουσιαστούν στο συμβούλιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, στη Γενεύη, κάποια στιγμή σήμερα – αν δεν έχουν ήδη παρουσιαστεί – από τον δικαστή Baltasar Garzón, που κατέχει και θέση διευθυντή της ομάδας υπεράσπισης του ιδρυτή της WikiLeaks, Julian Assange.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.