Ο John McAfee ξέρει “ποιός χάκαρε τη Sony”

 

…και όχι, δεν ήταν η Β. Κορέα. Λέει.

John_McAfee_005

Μια από τις μεγαλύτερες… μορφές στο χώρο του computing, ο John McAfee, δηλώνει πως γνωρίζει ποιος κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις κατά της Sony και πως, όχι, δεν ήταν η Β. Κορέα.

Για τους μη γνώστες, θυμίζουμε πως ο κύριος McAfee ήταν ο δημιουργός της ομώνυμης εταιρείας, κάποτε κυρίαρχης στο χώρο του λογισμικού αντιμετώπισης ιών (και άλλων απειλών), που κάποια στιγμή αποφάσισε να τα παρατήσει, να την πουλήσει και… να κάνει την ζωούλα του.

John_McAfee_003Από τότε έχει μπλεχτεί σε αρκετές περιπέτειες, για τις οποίες και έχει γίνει ακόμη περισσότερο γνωστός από ότι στο παρελθόν. Σαν μία πιο… geeky εκδοχή του Charlie Sheen, ο Mr. McAfee ένιωθε περήφανος να μοιράζεται online με τους φίλους και οπαδούς του τις συναναστροφές του με αλλοδαπές πόρνες, τις καταχρήσεις ναρκωτικών, ενώ η πιο τελευταία περιπέτεια του τον είδε κατηγορούμενο για την δολοφονία ενός γείτονά του, στην Belize, όπου διέμενε, από όπου και κατάφερε να το σκάσει, και έκτοτε παραμένει… φυγάς!

Θυμίζουμε πως μιλάμε για έναν πρωτοπόρο στο χώρο των antivirus, το όνομα του οποίου ήταν για χρόνια ταυτόσημο με τον όρο “ασφάλεια”!

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον κύριο McAfee, όχι, δεν βρισκόταν η Βόρεια Κορέα πίσω από τις επιθέσεις κατά της Sony. Αντίθετα, υπεύθυνοι ήταν hackers που δεν γουστάρουν το πώς το Χόλιγουντ προσπαθεί να ελέγξει το περιεχόμενο των τεχνών γενικώς, κάτι με αυτό οποίο δηλώνει πως συμφωνεί και ο ίδιος. Τονίζει, βέβαια, πως τις περισσότερες φορές δεν συμφωνεί και με τις κινήσεις, τη δράση, την μεθοδολογία τους, αλλά πως, με την πάροδο των ετών και την γνωριμία του με όλο και περισσότερους hackers, μέσα από την εργασία του με υπολογιστές με θέματα ασφάλειας, είδε πως συμφωνεί με τα ιδανικά τους.

Quote:

Αυτοί οι άνθρωποι έχουν στην πλειοψηφία τους καλές καρδιές, θέλουν ελευθερία, ελευθερία έκφρασης, ελευθερία να ζουν χωρίς να τους παρατηρούν, και αυτα είναι πράγματα που με βρίσκουν σύμφωνο.

John_McAfee_004Ανέφερε δε πως γνωρίζει αρκετά άτομα μέσα από την διασημότερη ομάδα hackers του πλανήτη, τους Anonymous, οι οποίοι μάλιστα του είχαν συμπαρασταθεί κατά τη… φυγή του από την Belize, “χακάροντας” τα εκεί δίκτυα ασφαλείας ώστε να είναι ευκολότερη η απόδραση του.

Τόνισε, όμως, πως παρά το ότι γνωρίζει άτομα από αυτούς, αλλά και το ποιοι βρίσκονται πίσω από τις πρόσφατες επιθέσεις κατά της Sony, πως δεν μιλάμε για την ίδια ομάδα, πως δεν είναι οι Anonymous αυτοί που έκαναν το όλο μπάχαλο με αφορμή το The Interview.

The_Interview_002

Θεωρεί πως ναι μεν η Β. Κορέα κατηγορήθηκε άδικα σε αυτή την περίπτωση, αλλά πως στο παρελθόν την είχε γλιτώσει πολλές φορές και δεν είχε κατηγορηθεί όταν θα έπρεπε, οπότε… η κατάσταση εξισώνεται, και… δεν τρέχει και τίποτα που την κατηγόρησαν σ’ αυτή την περίπτωση, αφού… της άξιζε!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.