Και με φωνητικές εντολές ο αντικαταστάτης του Internet Explorer στα Windows 10;!

Ο για-την-ώρα-Spartan, γνωστός και ως “ο αντικαταστάτης του Internet Explorer στα Windows 10”, θα ακούει τις εντολές σου!

internet_explorer

Είναι γνωστό εδώ και καιρό πως η Microsoft έχει ενσωματώσει την ψηφιακή βοηθό της, Cortana, στην επόμενη μεγάλη έκδοση των Windows. Θυμίζουμε πως πρόκειται για μια βελτιωμένη εκδοχή του ίδιου συστήματος που γνωρίσαμε στα Windows Phone, το όνομα της οποίας προέρχεται από την Τεχνητή Ευφυΐα στην σειρά παιχνιδιών της εταιρείας, Halo.

Είναι επίσης γνωστό, εδώ και λίγο καιρό, πως η Microsoft ετοιμάζει έναν καινούργιο browser για τα Windows 10, που θα παρουσιάζεται “ελαφρύτερος”, θα διαθέτει καλύτερη υποστήριξη για χρήση επεκτάσεων και, ίσως το σημαντικότερο… δεν θα λέγεται “Internet Explorer”, ικανοποιώντας όσους τον απεχθάνονται εδώ και τόσα χρόνια!

Τώρα, νέες πληροφορίες μας θυμίζουν πως… ένα και ένα μας κάνουν δύο, και πως, άρα, ως μία από της σημαντικότερες εγγενείς εφαρμογές των Windows 10, μάλλον ο Spartan θα συνεργάζεται στενά με την Cortana ώστε να μπορεί να λειτουργεί δεχόμενος φωνητικές εντολές. Ή μάλλον…

google_now_launcher_001.jpgΜάλλον αυτή η περιγραφή δεν είναι και η πιο σωστή, αφού ουσιαστικά ο συνδυασμός θα θυμίζει το πώς λειτουργεί το αντίστοιχο, ανταγωνιστικό πακέτο της Google, του έξυπνου βοηθού Google Now μέσα από τον browser Chrome. Με άλλα λόγια, η Cortana δεν θα βρίσκεται “πίσω” από τον browser, “κουμαντάρωντας τον” βάσει των εντολών του χρήστη, αλλά “δίπλα” του, ως “κομμάτι” του, περιμένοντας συγκεκριμένες προσταγές και ερωτήσεις του βάσει των οποίων ή θα ολοκληρώνει διαδικασίες όπως, για παράδειγμα, η λήψη σημειώσεων, η προσθήκη ραντεβού σε ένα ημερολόγιο κ.λπ., ή θα φροντίζει για τον εντοπισμό και την παράθεση απαντήσεων.

Αν και μιλάμε για φήμες, δεν φαίνονται καθόλου παράξενες, το αντίθετο, μοιάζουν να περιγράφουν αυτό που ούτως ή άλλως περιμέναμε πως θα βλέπαμε στα Windows 10. Με τη διαφορά πως εδώ “μας λένε” πως η Cortana δεν θα παρουσιάζεται ως κομμάτι του ίδιου του λειτουργικού συστήματος, αλλά του browser που θα το συνοδεύει. Ουσιαστικά, μικρή η διαφορά!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.