Η Google ετοιμάζεται “να τα σκάσει” για μία θέση στους δορυφόρους του Elon Musk

Σχεδόν αμέσως μόλις ο πολυεκατομμυριούχος Elon Musk ανακοίνωσε πως θα στήσει δορυφορικό δικτύο πρόσβασης στο Internet για όλο τον κόσμο, η Google έσπευσε να… “βάλει χέρι”!

Elon_Musk_007

Οι φήμες που ξεκίνησαν να κυκλοφορούν πριν από δύο ημέρες, έλεγαν πως η μεγάλη εταιρεία του Internet είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για το νέο εγχείρημα του Elon Musk. Οι φήμες που ακούγονται αυτές τις ώρες, είναι πως… το απέδειξε έμπρακτα, επενδύοντας ΄΄ενα δισεκατομμύριο δολάρια σε αυτό!

planet-labs-satellites-nasa-photoΟ λόγος, φυσικά, για το δίκτυο δορυφόρων που ανακοίνωσε πως θέλει να στήσει πολυεκατομμυριούχος Elon Musk, στέλνοντάς τους σε τροχιά μέσω της διαστημικής εταιρείας του, SpaceX. Ο Elon Musk περιέγραψε ένα δίκτυο περίπου 700 δορυφόρων, που θα μπορεί να καλύψει όλη την έκταση της γης, αλλά ακόμη και να απλώνεται και μέχρι τον πλανήτη Άρη – παρέχοντας και στους εκεί κατοίκους, όταν με το καλό αποκτήσουμε… διαστημικές αποικίες, πρόσβαση στο Facebook.

Προφανώς λοιπόν, για επίσης… προφανείς λόγους, η Google έσπευσε να εκδηλώσει ενδιαφέρον για το όλο project, αφού σχεδόν όλα με τα οποία ασχολείται έχουν να κάνουν με το Internet, και “Internet Παντού” μεταφράζεται και ως “Δουλειές Παντού” για την ίδια. Τι, θα έχουν πρόσβαση οι… Αρειανοί στο ιντερνέτ, και δεν θα παίζει καλά Gmail της; Μα, αν είναι δυνατόν!

Όπως και να έχει, μάλλον σε αυτή την πείρπτωση οι φήμες δεν θα παραμείνουν φήμες, όχι τουλάχιστον για πολύ ακόμα, και σύντομα εκτιμούμε πως θα έχουμε νεότερα μαντάτα γιατ ην όλη υπόθεση. Αναμείνατε στο ακουστικό σας.

Update

Και ναι, τελικά επιβεβαιώθηκε: με $1 δις η Google, παρεούλα με την Fidelity, απέκτησαν κάτι λιγότερο από το 1/10 της SpaceX.

Google In Spaaaaaace… Sorries, πάντα ήθελα να το φωνάξω αυτό! Στο ύφος του “Pigs in Space” του Muppet Show. Για όποιον ή όποια το θυμάται.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.