Η Amazon ετοιμάζει κινηματογραφικές παραγωγές

Η “ξεκίνησα ως δικτυακό βιβλιοπωλείο και δες που έφτασα” Amazon, μετά τα πειράματα στο χώρο των τηλεοπτικών σειρών, ετοιμάζεται να κάνει επίθεση και στον κινηματογράφο!

goats-amazon

Δεν πρόκειται για φήμη, μα για επίσημη ανακοίνωση που έκανε η ίδια η Amazon την Δευτέρα, και για μία κίνηση που όλως περιέργως δεν γίνεται διότι της την βίδωσε να “χωθεί” και η ίδια στο Χόλιγουντ, μα επειδή επιθυμεί να… αλλάξει το μοντέλο διάθεσης των ταινιών!

Βλέπετε, “την χαλάει” το ότι μία ταινία χρειάζεται από 39 μέχρι 52 εβδομάδες κατόπιν της προβολής της στους κινηματογράφους για να φτάσει στις υπηρεσίες streaming του Internet (όπως, ω, τι έκπληξις, οι δικές της!), και… Και αν οι ταινίες είναι δικές της, μπορεί να ορίζει και η ίδια τους όρους διάθεσής τους. Στόχος της, λοιπόν, είναι να μειώσει αυτό το διάστημα των 39 με 52 εβδομάδων στις… τέσσερις με οκτώ εβδομάδες κατόπιν μίας κινηματογραφικής προβολής!

amazon-prime-airΠροφανώς κάτι τέτοιο είναι θετικό για τον απλό καταναλωτή, αλλά σκότωμα για τον… ιδιοκτήτη κινηματογράφου, που θα τρέχει και δεν θα προλαβαίνει να πρέπει να αποκτήσει και προβάλει καινούριες ταινίες συνεχώς, πάλι και πάλι, σε μία ασταμάτητη προσπάθεια να ανανεώσει αυτά που έχει να προσφέρει στο κοινό, το κοινό που χάρη στην Amazon θα έχει σχεδόν άμεσα πρόσβαση σε… αυτά που τους έδειχνε πριν από λίγες ημέρες! Τέρμα στο “παίζουμε την ίδια ταινία για ένα μήνα και κάτι” – αν και, ούτως ή άλλως, αυτό ήδη αποτελούσε στις περισσότερες περιπτώσεις παρελθόν εδώ και καιρό.

Σε email του στου New York Times, ο αντιπρόεδρος της Amazon, Roy Rice, περιέγραψε τις (πρώτες;!) ταινίες που θα δούμε από αυτήν ως “indie“. Όπως λέμε μικρές παραγωγές, με budget από $5 μέχρι $25 εκατομμύρια. Μην περιμένετε λοιπόν πως θα δούμε από αυτήν το επόμενο… Inception στο κοντινό μέλλον, αν και… μην το αποκλείετε μακροπρόθεσμα!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.