Δορυφορικό Internet μέχρι τον… Άρη ετοιμάζει ο πολυεκατομμυριούχος Elon Musk

Το επόμενο εγχείρημα του δημιουργού του Paypal, της… “διαστημικής” εταιρείας SpaceX και των εντυπωσιακά οικολογικών Tesla Motors, Elon Musk, είναι ένα δίκτυο δορυφορικού Internet!

Elon_Musk_005

Είναι γνωστος και ως ο… “πραγματικός Tony Stark“, αφού μοιράζεται πολλά από τα ίδια θετικά χαρακτηριστικά με τον χαρακτήρα των comics της Marvel – και alter ego του Iron Man. Αμφότεροι είναι πάμπλουτοι, έχουν την ίδια αγάπη για την επιστήμη, είναι πανέξυπνοι αλλά και από σχετικά έως πολύ… εμφανίσιμοι! Ευτυχώς, ο Elon Musk δεν φαίνεται να μοιράζεται με τον Tony Stark και τα αρνητικά χαρακτηριστικά του: δεν φαίνεται να είναι γυναικάς, να μπεκροπίνει, αλλά ούτε και να είναι… “ψεύτικος”, ένας φανταστικός ήρωας που θα συναντούσες μόνο στις σελίδες ενός comic.

Elon_Musk_007

Ο Elon Musk έχει “κόλλημα” με το “να προχωρήσει την ανθρωπότητα στον επόμενο αιώνα“, και δεν φαίνεται να κάνει ότι κάνει μόνο για… τα φράγκα, αφού έχει ήδη αρκετά από αυτά! Είναι, όσο απίστευτο και αν θα φαινόταν κάτι τέτοιο προ δεκαετίας, το πρότυπο του τέλειου σπασίκλα, ένας Mr. Perfect, που από άποψη “μυαλού” θα μπορούσες να τον συναντήσεις ως πρωταγωνιστή στα Revenge of the Nerds ή Big Bang Theory, από άποψη εμφάνισης στο… “Most Wanted γκόμενοι του 2015” αφιέρωμα του Ζούπερ Γκαντερίνα! Που, παράλληλα, θα μπορούσε να παίζει τάβλι με τη Μητερα Τερέζα και να δίνει συμβουλές στον Γκάντι.

Elon_Musk_004Το επόμενο εγχείρημα αυτού ακριβώς του ανθρώπου, λοιπόν, είναι το να προσπαθήσει να απλώσει το Internet σε όλη την υφήλιο, καλύπτοντας όλη την έκταση της γης, φτάνοντας ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της. Και όχι μόνο, αφού σκοπεύει να το κάνει μέσω δορυφόρων. Δορυφόρων που, γιατί όχι, θα μπορούσαν να φτάσουν ακόμη και. στον Άρη!

Ναι, στον πλανήτη, όχι στην ποδοσφαιρική ομάδα!

Ο κ. Musk, λοιπόν, ανακοίνωσε πως ξεκινά ένα καινούργιο project, εκτόξευσης 700 δορυφόρων στο διάστημα, μέσα από την εταιρεία του, SpaceX. Σου λέει, στέλνω που στέλνω… πυραυλάκια στο διάστημα, γιατί να μην κουβαλάνε και από κάποιους δορυφόρους που να μπορούν να… αμολήσουν εκεί πάνω, ως τμήμα ενός άλλου project; Έτσι, μ’ένα ζμπάρο ντύο ντριγκώνια!

Το συνολικό κόστος του εγχειρήματος υπολογίζεται αρχικά γύρω στα δέκα δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ δεν είναι γνωστό το πότε (και αν;!) θα ολοκληρωθεί.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.